Nem terveztem, hogy az előválasztási küzdelemben megszólalok

2021. október 11. 10:23

Demszky Gábor
Facebook
Dobrev Klárára szavazok.

„Nem terveztem, hogy az előválasztási küzdelemben megszólalok. Egyik ellenzéki pártnak sem vagyok a tagja és még soha nem szavaztam a Demokratikus Koalicióra vagy jelöltjeire,  éppen ezért úgy érzem szint kell vallanom, meg kell magyaráznom, hogy miért fogok a második fordulóban Dobrev Klárára szavazni. Először is azért, mert ő az a jelölt, aki hibátlan érveléssel és utólagos magyarázkodási kényszer nélkül, profi politikusként képviseli mindazokat az európai értékeket, amelyeket magam is vallok.

Ezek közül legfontosabb talán az emberi méltóság tisztelete, ami minden embert megillet vallástól, nemzeti hová tartozástól és szexuális orientációtól függetlenül. Másodszor pedig ezért, mert Dobrev Klára mind a 19 megyében első helyen végzett az előválasztáson, ami azért volt lehetséges, mert a DK, az ellenzék legjobban szervezett pártja, amelynek aktivistái »felszántották az országot« a párt programját hirdető jelöltjeikkel.

Jövő tavasszal 106 egyéni körzetben fog eldőlni, hogy lesz-e rendszerváltás, dől vagy marad az autokratikus rezsim, bukik-e  Orbán és a »fogadott mafffia család«. Az eddigi eredmények ismeretében elvitathatatlan, hogy Dobrev Klára a legerősebb jelölt, ezt mi elkötelezett ellenzéki szavazók pontosan tudjuk, lepjük meg a szélesebb szavazótábort egy európai kapcsolatokkal rendelkező, jól felkészült, a támadásokra profi módon reagáló jelölttel, akinek indításával az ellenzék azt jelzi, hogy a nők végre méltó szerephez juthatnak a magyar közéletben.”

Kép forrása: Demszky Gábor Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A demokratikus ellenzék címerállata leszavaz az a kádári diktatúra Apró-klánjára. Mitől voltatok ellenzék akkor?

Budapest!
Demszkyért, Karácsonyért...

Köpjed d szembe magad,
ne egyszer, de százszor.
Ne egy napon, - százon!

A harmadik fiatal feleséged Révai Vera is méltó szerephez jutott a házasságotokban, amikor úgy megverted, - eltörted az álkapcsát.

"a nők végre méltó szerephez juthatnak a magyar közéletben."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés