Márki-Zay szerint Jézus baloldali volt

2021. október 11. 19:44

Köntös László
Facebook
Ami engem illet, maradok a hagyományos kereszténységnél.

„Breaking: Márki-Zay szerint Jézus baloldali volt

Ez persze nem túl eredeti gondolat. A »progresszív kereszténység« néven ismert kísérletnek számtalan nyugati variációját ismerjük. A dolognak az a lényege, hogy a balliberális eszmevilág már rég felismerte, ma már alig leplezett világuralmi törekvéseinek útjában áll a keresztény kulturális hagyomány. Viszont a civilizációs múltat nem lehet csak úgy, mágikus ráolvasással lebontani. Erre azt találták ki, hogy nem is kell a keresztény civilizációnak nyílt hatalmi eszközökkel, durván nekiesni, hanem a tudatipar legkülönbözőbb eszközeivel át kell értelmezni, s be kell illeszteni a balliberális elbeszélésbe. Ez pontosan látszik pl. a német CDU történetén, amelynek kereszténység-értelmezésében sikerült odáig fejlődnie, hogy a hagyományos keresztény polgár már nyomokban sem ismerte fel benne a kereszténységet. A folyamat lényege az, hogy miután a kereszténységet nem lehet kikerülni, ki kell sajátítani, s valamiképp át kell hozni a balliberális politikai térfélre. Ez az úgynevezett progresszív kereszténység lényege.

Hazai megjelenése már nálunk is tapasztalható volt, ám Márki-Zay berobbanása a politikai küzdőtérbe tette igazán figyelemreméltó újdonsággá. Miután Jakab Péter »keresztényszociális« Jobbikja megbukott, s miután Karácsony Gergely sem tudja hozni a tőle várt integráló szerepet, Márki-Zayra hárul az a feladat, hogy megszólítsa az ellenzék keresztény érzelmű részét. Ez nyilván akadályokba ütközik, hiszen a kulturálisan keresztény hátterű Orbán a politikai küzdőtérnek az a felét már rég elfoglalta. Mit lehet itt tenni? Nos azt, hogy át kell értelmezni a kereszténységet, s át kell hozni a balliberális térfélre. Márki- Zay-nak ez a mondata, hogy Jézus baloldali volt, ezt a célt szolgálja.

Úgy látszik, az ellenzék rájött arra, ami amúgy nyilvánvaló: Magyarország a szó kulturális értelmében keresztény ország. Ez azt jelenti, hogy az a keretkultúra, amely az ország karakterét megszabja olyan kérdésekben, hogy mi a normális és mi a nem normális, keresztény eredetű és hátterű. Az ellenzék rájött arra, ha itt valódi többséget akar szerezni, akkor a kereszténységet nem lehet megkerülni, valamiképp be kell emelnie politikai árukínálatába.

Nem fog menni. Hál’ Istennek, vannak már előttünk figyelmeztető fejlődési modellek, s pontosan látszik, hogy a kereszténység átemelése a progresszió ideológiájába egyenlő a kereszténység megszüntetésével.

Ami engem illet, maradok a hagyományos kereszténységnél.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jézus tanítása:
„Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. 2Nincsen olyan rejtett dolog, amely le ne lepleződnék, és olyan titok, amely ki ne tudódnék. 3Ezért tehát amit a sötétségben mondtatok, azt a világosságban fogják hallani, és amit fülbe súgva mondtatok a belső szobában, azt a háztetőkről fogják hirdetni. (Lukács 12:1-3)

A kommunisták még azt is aláíratták a túlélőkkel, hogy nem beszélhettek arról, hogy hol voltak és mi történt velük.

Egy percig sem hittem el Márkizaynak, hogy keresztény.
Egy keresztény ember nem megy neki nyilvánosan a plébánosának. Lehet valamiben más véleménye, de azt vagy megbeszélik, vagy tudomásul veszi, hogy lehet valakinek más véleménye is egy dologról.

A hanyatló Nyugat cserébe LIBE bizottságot küldözget. Fifty-fifty.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés