Egy nappal a bukása után már Babis bukásán örömködik Karácsony

2021. október 9. 18:43
„Szlovákia után Csehországban is elindult a váltás! Felkészül Lengyelország és Magyarország!” – fogalmazott a főpolgármester.

Ugyan még nincs végleges eredménye a csehországi parlamenti választásoknak, Karácsony Gergely már Babis lehetséges bukásán örömködik. „Még egy kicsit várni kell a végső eredményre, de minden bizonnyal megbukott Andrej Babiš cseh miniszterelnök, Orbán Viktor egyik legfontosabb szövetségese” – írta közösségi oldalán a főpolgármester. 

Két hete Orbán még Prágában kampányolt Babiš mellett, aki pont annyira korrupt és elvtelen, mint ő.

Zdeněk Hřib prágai főpolgármester barátom meghívására Orbán látogatása előtt egy online sajtótájékoztatón kértem a cseh polgárokat, hogy ne akarjanak az orbáni útra lépni. Nagyon örülök, hogy a cseh Kalózpárt és a Polgármesterek Szövetsége a harmadik legerősebb parlamenti erővé vált” – fejezte ki örömét Karácsony.

Szlovákia után Csehországban is elindult a váltás! Felkészül Lengyelország és Magyarország! 

– zárta bejegyzését a visszalépett miniszterelnök-jelölt. 

Három évvel ezelőtt Petr Fiala, a most győztes polgári szövetség vezetője nagy hibának minősítette az Európai Parlament döntését, miszerint megindulhatott az eljárás Magyarországgal szemben az uniós alapszerződés hetedik cikke alapján. Úgy vélekedett akkor: Csehországnak egyetlen lehetősége van, mégpedig az, hogy kiálljon visegrádi szövetségesei, Magyarország és Lengyelország mellett.

Fotó: Facebook

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A feliratban hibát vétettek, ezt kellett volna írni:

Majom Gergely Karácsony

Sajnos, a cseh váasztásokon pont a nemzeti-konzervatív-keresztény vonal veszített. Azt azonban tudi kell, hogy csehországban az utóbbi 15-20 évben a médiák és a civil szervezetek nagy befolyásra tettek szert pld. oktatásügyben (de más területeken is). Ezen látni hogy igaz az az elmélet, mely szerint ha az ellenség uralkodni akar a társadalom felett, akkor ő nevelje a gyerekeit.

Ha ez az 500 millió valakiknek a zsebéből ment volna, nem hagyták volna veszni. Ez csak budapesti pénzből mehetett.

Ki az a Karácsony? Kit érdekel már?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés