Ünnepelni kezdtek a muszlimok, miután meghalt a Mohamed-karikatúrák rajzolója

2021. október 5. 12:56
Ellepték a közösségi médiát azok az üzenetek, amelyek a pokolba kívánják az elhunyt svéd karikaturistát.

Mint arról mi is beszámoltunk hétfőn, közlekedési balesetben életét vesztette Lars Vilks, aki Mohamedet korábban kutyatesttel ábrázolta. Az őt szállító rendőrautó egy kamionnal ütközött Svédország déli részén, rajta kívül két rendőrtiszt is meghalt. 

A hírre a közösségi médiát elöntötték azok az üzenetek, amelyekben pokolra kívánják Lars Vilkset. A Twitteren a larsvilkstohell hashtagre rákeresve az alábbi kommentárokat olvashatjuk: 

  • „Rohadj örökké a pokolban!”
  • „Ennél sokkal többet érdemelsz”
  • „Égjél a pokolban a gyűlölködésedért”
  • „Egy újabb koszos szenny, aki a pokolban rohad”
  • „Meghalt a kutya”

Vilks gúnyrajza miatt az akkori miniszterelnök 22 muszlim ország nagykövetével találkozott, ezzel próbálva meg csillapítani a kedélyeket. Az al-Kaida iraki ága 150 ezer dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére, több halálos fenyegetést kapott, és több alkalommal szerveztek merényletet is ellene. Emiatt 2007 óta állandó rendőrségi védelem alatt volt, de így is megpróbálták megölni. 2015-ben egy koppenhágai kávézóban szervezett, szólásszabadságról szóló eseményen gépfegyveres támadás érte a rendezvényt, Finn Nørgaard rendező meghalt, három rendőr megsebesült. A támadás elsősorban feltehetően Vilks ellen irányult, aki ezután lényegében a nyilvánosság elől elrejtve élt.

Nyitókép: Vesa Moilanen / Lehtikuva / AFP

 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosabban az iszlám térítő vallás jellegéből fakadóan immanensen hordozza a terrort. Elég megnézni a Charlie Hebdo vérengzés után milyen önfeledten ünnepeltek a muszlimok Európa szerte. Angliában tán 40%-uk egyetértett a fegyelmezés eme módjával egy felmérés szerint. Szóval csak óvatosan érzékenyíts...

Muszlim site-okon stílusos képekkel gyászolják a bátor karikaturistát- ugye milyen szép is a szabad véleménynyilvánítás...
https://pbs.twimg.com/media/FA..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés