Rejtett kamerás felvételek Ózdról: itt a bizonyíték az előválasztási visszaélésre

2021. október 6. 17:00
Pénzért vették az ózdi romák szavazatait a baloldali előválasztáson – erről tanúskodnak a birtokunkba került felvételek. A hírek szerint azonban máshol, például Putnokon is történtek hasonló esetek.

Két, a szerkesztőségünk birtokába jutott, valószínűleg telefonnal rögízettt videó is bizonyítja, hogy visszaélések történtek a baloldali előválasztáson Ózdon. Ahogy tegnapi cikkünkben már megírtuk, a városban a szavazás ideje alatt feltehetőn Olaszliszkáról szállított romák inzultálták a szavazni igyekvőket, arra kényszerítve őket, hogy a karlendítős képei miatt botrányba keveredett, végül már csak a Jobbik és a DK által támogatott Farkas Péter Barnabásra szavazzanak.

Egy volt helyi jobbikos képviselő, a szintén karlengető Fidrus Péter pedig arról számolt be, hogy nem csak mások fenyegetésére használták fel a romákat, hanem szavazataikat is megvásárolták.

Egyre több a kérdőjel annak a súlyos autóbalesetnek a kapcsán is, amely az M3-as autópályán történt múlt hét szerdán, amikor is az esti órákban egy BMW a sávokat elválasztó betonelemeknek ütközött Gödöllő közelében. A gépkocsiban egy ember utazott, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Már a balesetről készült fotókon is látszott, hogy rengeteg irat is kiszóródott a roncsból az útra, közöttük pedig több kötegnyi baloldali előválasztási szavazólap. Az Origo beszámolója szerint emellett nagy mennyiségű készpénz, konkrétan 18 millió forintot került elő az autóból.

A PestiSrácok pedig azt derítette ki, hogy a luxusautót az Ózdon a botrányos baloldali előválasztást koordináló Barta László vezette. 

Az előzmények után különösen is nagy jelentősége lehet a videón elhangzottaknak. A felvételen helyi családokat szólít meg egy autóban ülő férfi, arról faggatva őket, voltak-e már szavazni, és ha igen, kire voksoltak.

 

Az első felvételen megszólított két asszony arról beszél, hogy a „jobbikosoknál voltak szavazni”, akiktől ezért pénzt kaptak. Az egyik nő egy nagy darab, szakállas embert emleget, míg másikuk azt mondja, hogy „a Farkas gyerek volt az”, aki náluk járt.

Fejenként háromezer forintot adtak nekik, hogy a jobbikos jelöltre szavazzanak.

Az asszonyok elmondják, szükségük volt a pénzre, ezért tették meg, amit kértek tőlük. 

A másik felvételen egy újabb roma családot kérdeznek a szavazásról, akik hasonló dolgokról számoltak be. Elmondásuk szerint a reggeli órákban egy mikrobusszal érkeztek hozzájuk és elvitték őket voksolni. Nekik is háromezer forintot adtak fejenként azért, hogy Farkas Péter Barnabásra szavazzanak.

 

Az a videókból nem derül ki, kik ülnek az autókban, de annyi megállapítható, ismerik a megszólított családokat. Emellett ugyanakkor úgy hangzik, mintha csalódottan vennék tudomásul, már előttük jártak olyanok, akik leszavaztatták a romákat.

 

Nyitókép: YouTube

Összesen 147 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A demokrácia győzelem és ünnepe", ha-ha.

A cigányok nem bocsájtottak meg a Jobbiknak! 18 milla megmaradt.

Soros csak háromezret osztott? Ég a pofámról a milliárdos bőr.

Előválasztáááááás!
A demokrácia ünnepe!

Meg hát ezt a felvételt azért szívesen megmutattam volna a NAGYPOFÁJÚ jobbikosoknak mondjuk 2015 táján... ízlelgessük, cigányok szavazatait vásárolják meg Gyurcsány előválasztási cécóján elindulva.

Cigányok háromezret kapnak. De a halottak szavazatáért mennyit szokott adni a baloldal? Például dollárban.

El kell küldeni a felvételt a live bizottságnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés