Óriási fordulatot mért a Medián: Dobrev vezet, Márki-Zay a második, Karácsony rendesen lemaradt

2021. október 5. 21:45
Nagyot változott az ellenzéki előválasztás második fordulójába jutott politikusok népszerűsége.

Változott az előválasztás második fordulójába bejutott ellenzéki miniszterelnök-jelölt-jelöltek rangsora a Medián legfrissebb kutatása szerint – közölte az atv.  A felmérés szerint a második forduló előtt Dobrev Klára vezet, szorosan őt követi Márki-Zay Péter, és messze le vannak maradva tőlük Karácsony Gergely.

A Medián mérése szerint a szavazni szándékozók körében Dobrev Klára 37, Márki-Zay Péter 33, Karácsony Gergely 24 százalékon áll.

A felvétel október első napjaiban készült.

A Medián szerint tehát Dobrev Klára nyerné az előválasztás második fordulóját, ha három jelölt közül kellene választani. Dobrev Klárára a megkérdezettek 37 százaléka voksolna, őt meglepetésre Márki-Zay Péter követi 33 százalékkal, Karácsony Gergelyt pedig a megkérdezettek 27 százaléka választaná.​

Összesen 371 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ELŐVÁLASZTÁÁÁÁÁÁÁS!

Ez nekem, Budapestinek nagyon rossz hír. Marad ez az ostoba, gerinctelen, fogalmatlan nímand a főpolgimester.
A jó hír meg az, hogy a rémisztően lófejű Fletónét Orbán reggelire fogja megenni, kiskanállal.

Mi köze a kereszténységnek az adópolitikához? A legmagasabb áfához igen alacsony adó tartozik. Nem a felvett jövedelmet, hanem a fogyasztást adóztatják. Ami pedig a minimálbért illeti, más bezzeg országban még a nyugdíj is adózik. Igaz, ők már távolodnak a kereszténységtől.

Én némileg úgy emlékszem, mintha az MDF nyert volna, de lehet, hogy átaludtam pár évtizedet.

A Medián csak az embereket tudja mérni, a választási manipulációt nem.

Az, hogy szavakat öntesz egymás mellé, miközben lila fejjel őrjöngve vered a billentyűket, még nem jelenti azt, hogy válaszoltál.

Szerintem ha tényleg sikerül kiütni KamuGerit már a választás előtt (szerintem még mindig az a legesélyesebb opció, hogy megnyeri ah előválasztást), az igenis siker.
Egyértelmű, hogy ő volt az "A" terv, nem kell részletezni ("integratív jelölt", abszolút elfogadható mindenkinek a Moslékon belül, kívülre sem taszító, sok milliárddal felépített imázs, interjúk sora a komoly nagy nyugati lapokban stb.).
És alapvetően csak kicsit szerepelt roaszabbul a várakozásokhoz képest az első körben, a kormányoldal hatalmas ellenkampánya dacára.

Olyan mellélhatást viszont én is látok, amire avádtanúja olvtárs utal: a két flótás szernecsétlenkedése (+ előtte már Jakab) sajnos megemeli valamilyen szinten a "professzionális" Dobrevet... de szerintem alapvetően ő még mindig jobb jelölt nekünk, mint Karácsony lenne.

Szerintem nen nézték be, sőt, nagyon jól látták.
Gondolj bele, még most is nagy esély van KamuGeri befutására, ekkora ellenkampány mellett. Szélcsendben ő lett volna a turbó-Medgyessy, hatalmas nemzetközi hátszéllel, renoméval, szisztematikis kampánnyal felépítve, minden szempontból a tökéletes ernyő a Moslék feje fölé...

Azt Gyurcsányék keresik ;)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés