Karácsony: Márki-Zay lenne a jobbkezem, de lenne balkezem is, akár Dobrev Klára

2021. október 4. 20:53
„Kitalálunk valamit” – mondta a főpolgármester arra a kérdésre, hogy mi van akkor, ha az OEVB nem engedi, hogy Márki-Zay Péterrel együtt szerepeljen a szavazólapon.

„Ma nem döntöttünk arról, ki lesz az egyenlőbb, ma arról szólt a tárgyalás, hogy összefésüljük a politikai véleménykülönbségeket, hogy a választók garanciát kapjanak, hogy ami miatt ránk szavaztak, azok az értékek megmaradnak” – mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

„Én nem szeretnék visszalépni, ezt elmondtam tegnap. Ma erről nem beszéltünk” – emlékeztetett a főpolgármester, akinek volt egy érdekes párbeszéde az adást vezető Rónai Egonnal.

Kire szavazok, ha Karácsony-Márki-Zay Péter van a szavazólapon?” – kédezte Rónai.

Mindkettőnkre” – válaszolta Karácsony.

De én nem akarok” – replikázott a műsorvezető.

Karácsony erre kis kitérő után, amelyben az összefogás fontosságáról beszélt, és arról, hogy nem az a fő cél, hogy Dobrevet legyőzzék, azt mondta, ez olyan, mint az amerikai elnökválasztás, ott is két emberre szavaznak. „De ott van olyan, hogy elnök-alelnök” – mondta a műsorvezető. „Erről nem döntöttünk” – tért ki az érdemi reakció elől és zárta rövidre a Párbeszéd társelnöke. Karácsony úgy vélte, nem ez az egyedüli fontos döntés. Hozzátette: Csapatkapitány akar lenni, és ehhez kell mondania pár nevet. Szeretne együtt dolgozni Márki-Zayjal, Dobrevvel, Hadházyval, mondta. „Sokszínű, sokszínűségében első ránézésre gyengének tűnő, de bölcsebb kormányzás lesz” – mondta.

Később Karácsony azt mondta, mire az emberek a szavazásig jutnak,

egészen biztosan tudni fogják, melyikük a miniszterelnök-jelölt és melyikük a helyettes.

Hogy ezt az Országos Előválasztási Bizottság megszavazza-e, arra nem tudott válaszolni. Ha nem, „kitalálunk valamit”– hangzott el.

Karácsony azt is kifejtette, hogy szerinte attól szenved az ország, hogy a miniszterelnök azt hiszi, mindenhez ért. Neki lenne egy jobbkeze, Márki-Zay, de lehet egy balkeze is – utalt Dobrev Klárára. Karácsony azt mondta, Márki-Zayjal is voltak vitái. „Most ezt a szövetséget kötjük meg, aztán egy tágabbat, aztán egy még tágabbat”, mondta még, szintén a DK politikusára utalva.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincsenek már szavak...

(Valami ballib mondja már meg: ezek most be akarják futtatni Dobrevet? Mert ez a sorozatos kreténség abba az irányba hat...)

Az 1%-os hazudik, mert úgy csinál, mintha engedne. MZP hazudik, mert úgy csinál, mintha nem kellene visszalépnie. Dobrevvel együtt mind a hárman azt hazudják, hogy képesek összehangot teremteni. Valójában már most tudnia kellene minden ellenzéki hajlandóságúnak, milyen panamázás, szemfényvesztés, trükközés, őszintétlenség hálójába gabalyították bele. 2022-ben ettől a machiavellista bagázstól kell megvédenünk magunkat.

De ugye ugyanaznap arról is ugattak, hogy "szakértői kormány" lesz... érdemes lenne tényleg összeszedni az egymásnak ellentmondó baromságaikat az utóbb pár napból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés