Karácsony: Legfeljebb akkor lépek vissza, ha elüt egy villamos

2021. október 03. 16:17

A főpolgármester a vasárnapi kampányeseményén kifejtette: továbbra is ő a legalkalmasabb személy arra, hogy összetartsa az ellenzéki szavazótábort.

2021. október 03. 16:17
null

Karácsony megerősítette, hogy Orbán Viktor legyőzésére és az ellenzék vezetésére önmagát tartja a legalkalmasabb jelöltnek. Az elszámoltatás vezetésével Hadházy Ákost bízná meg, Dobrev Klárának a külügyminiszteri tárcát szánná, az alkotmányosság visszaállítását pedig Márki-Zay Péterre hagyná.

Karácsony Gergely videóinterjút is adott a Telexnek, amelyben a visszalépésével kapcsolatban feltett kérdésre némi iróniával azt válaszolta:

csak abban az esetben lépne vissza a miniszterelnök-jelöltségtől, ha elüti egy villamos.

A főpolgármester korábban azt nyilatkozta, hogy az előválasztáson arra számít, hogy ő szerzi meg a szavazatok többségét. A kérdésre, hogy hol számolhatták el magukat, úgy válaszolt:

„Lehet, hogy kicsit jobban bíztunk néhány dologban ami nem teljesült, más szempontból a papírforma érvényesült.” Ezzel kapcsolatban kifejtette: az, hogy az első fordulóban a legerősebb párt jelöltje vitte el a legtöbb szavazatot, önmagában nem akkora meglepetés.

Ő a legalkalmasabb a szavazótábor összetartására 

„Ha azt a kérdést tesszük fel, hogy ki áll a szívünkhöz a legközelebb, akkor nyilván a DK mint legerősebb párt jelöltje szerepel az első helyen. Ha azt, hogy ki az aki össze tudja tartani ezt a szavazótábort akkor arra meg az a válasz, hogy én” – hangsúlyozta Karácsony.

 A kormányzásról és „rendszerváltásról” elmondta: ha ő kerül a miniszterelnöki pozícióba,

az uralkodás helyett a szolgálat lesz a kormányzás filozófiája, szolgáló és szociális államot kell építeni,

hiszen ahogy fogalmazott: „a politikának a hétköznapi emberek hétköznapi problémáiról kell szólnia”.

Nyitókép: YouTube

Kapcsolódó cikkek

Összesen 292 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. október 06. 09:53
Alá is ugorhatnál, nem gondolod?
zseblámpa
2021. október 05. 14:14
"közös nevező" Geli! A nulla nem lehet nevező, mert nullával való osztásnak nincs értelme.
Öszöd
2021. október 05. 08:52
Nehogy dugóban keveredjen az a villamos.Attól azért félek, hogy olyan szerencsétlen vagy, hogy neked még az sem sikerülne.
masikhozzaszolo
2021. október 04. 18:20
Az eltökéltség fontos. Nem lép vissza (a járdára), hiába jön a villamos. Inkább a villamost tartja dugóban, ne járjon. Fifikás ám! Aztán nyilatkozik, veszélyérzet nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik