Meghalt Széchenyi Beatrix, Széchenyi István dédunokája

2021. október 1. 22:07
Beatrix von Schönburg-Glauchau grófnő 90 évesen, Regensburg városában hunyt el.

„Gloria von Thurn und Taxis hercegnő, testvéreivel Alexander-rel és Carl-Alben-nal együtt, fájó szívvel tudatja édesanyjuk, Beatrix von Schönburg-Glauchau grófnő halálát. A hercegnő édesanyja 2021.09.30-án, életének 91. évében, Regensburg városában hunyt el. A magyar származású grófnő Széchenyi István gróf, államférfi és társadalmi forradalmár, dédunokája volt”  – írta a Magyar Nemzethez eljuttatott közleményében a család. 

Széchenyi Beatrix fiatalasszonyként 1956-ban a magyar kommunista megtorlás elől menekült Németországba. 1957-ben házasságot kötött Joachim Schönburg-Glauchau gróf német újságíróval, aki 1998-ban távozott az élők sorából. 

„Édesanyám volt a család feje és központja. Elvesztése mindannyiunkat megrázott. Egy, az otthonában történt esést követően a müncheni városi klinikán sikeres műtéten esett át. Törékeny egészségi állapota következtében a regensburgi „Barmherzigen Brüder” kórházban kezelték tovább, amelyet ezt követően már nem tudott elhagyni. Az orvosok és kivált képpen a gondozók példaértékűen és szeretetteljesen ápolták. A Jó Isten egy pár gyönyörű, társaságában eltöltött nappal ajándékozott meg minket, a család és barátai nagy részének alkalma volt elbúcsúzni tőle” – mondta édesanyjáról Gloria hercegnő.

A halotti mise 2021. november 6-án a müncheni Kreuzkirche templomban kerül megrendezésre. Temetése szűk családi körben történik.

Fotó: Magyar Nemzet

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés