Feloszlatja a MÚOSZ Belpolitikai Szakosztályát Enyedi Nagy Mihály

2021. szeptember 28. 15:52
Enyedi Nagy Mihály – ígérete szerint – a napokban részletesebb érveivel, bővebb terjedelemben is megindokolja döntését.

Enyedi Nagy Mihály, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Belpolitikai Szakosztályának alapító elnöke a MÚOSZ Elnökség döntésének ellenére szeptember 30-ig nem próbálja megszervezni a szakosztály vezetésének tisztújítását, hanem helyette a szakosztály feloszlatásáról döntött – írja a Media1.

Lépésével lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a „maradék szabad, vagy részben független magyar belpolitikai újságírásban” ma aktívan közreműködők „felismerjék a MÚOSZ jelentőségét, belépjenek a szervezetbe, és megújításában szerepet vállalva újjászervezzék a jövő szempontjából is legjelentősebb újságíró szakosztály érdemi működését”.

Enyedi Nagy Mihály meggyőződése, hogy a MÚOSZ újrapozicionálása azért sürgős, és elengedhetetlen feladat, mert „a IV. Köztársaság médiaszabályozásának kialakítása a szakmai-érdekvédelmi szervezet felkészült és minőségi részvétele nélkül ismét politikai-gazdasági alávetéssel, kiszolgáltatottsággal fenyeget. Mindezt az bizonyítja, hogy a III. Köztársaságban a média hatpárti gyámkodás alatt működött, ezért a FIDESZ és a NER ezt könnyedén fordította egypártira.”

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen köztársaság?

Ezért jobbak a reál tárgyak, reális foglakozások. Ami nem az, ha feldobom fehér, ha leesik sárga.

Meg ezek a köztársaságok. Agybaj.

B.szki, az az ember prédikál, aki az "egypárti" diktatúrában a Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottsága titkára volt. Nem is akármilyen, hanem egy keményvonalas. Ha nem jött volna Gorbacsov, meglehet ma ő lenne a kommunista diktatúra karhatalom fölött rendelkező belügyminisztere vagy efféle.

Nincs semmi szükség erre a MÚOSZ nevezetű kádárista őskövületre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés