Jobbikos képviselő a karlendítésről: Valakik próbálnak nagyobb balhét kreálni, mint ami van

2021. szeptember 28. 11:11
Lukács László Györgyöt, a Jobbik országgyűlési képviselőjét kérdezték a náci karlendítéssel vádolt ózdi jelöltről.

Mint arról beszámoltunk, az ózdi Farkas Péter Barnabás egy olyan fotón szerepel, amely Katowicében, a Szilézia történetét bemutató múzeumban készült. Farkas a képen épp egy, a kiállítás részeként zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt áll, és náci karlendítésre hasonlító mozdulatot végez. A jobbikos jelölt szerint rágalomról van szó.

Lukács László Györgyöt, a Jobbik országgyűlési képviselőjét kérdezték az incidensről a Spirit FM Aktuál című műsorában. Lukács László képviselő szerint egy szerencsétlen mozdulatról van szó, amit egy pillanatkép formájában ragadtak ki a kontextusból. A kérdésre, hogy ez egy náci karlendítés volt-e vagy sem, azt a választ adta Lukács, hogy ezt Farkas Péter Barnabás saját lelkiismeretére bízzák és kitartanak az állítás mellet, amit az alpolgármester közölt.

„Balhé”

Az LMP döntését tiszteletben tarják, azonban úgy gondolják az ózdi jobbikosok, hogy valamilyen belviszálytól vezérelt, szándékos akcióról van szó, ahogy a képviselő szerint korábban is előfordult már.

Mondjuk úgy, hogy valakik próbálnak nagyobb balhét kreálni, mint ami van”

– tette hozzá.

Jakab Péter közösségi oldalán közölte, hogy nem vonja meg támogatását az ózdi alpolgármestertől. A Jobbik elnöke nehezményezte, Karácsony Gergely felszólította: ne támogassa tovább Farkas Péter Barnabást.

Nyitókép: atv.hu 

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az nem elég nagy balhé, hogy a 10+ éven át szélső-szélsőjobboldali párt (lásd a képes illusztrációt) összefeküdt a Gyurcsány-vezette doktriner szélsőballiberalizmussal (amellyel szemben alakult meg és határozta meg magát a kérdéses párt)?

Elég nagy balhé náci karlendítéssel indulni Gyurcsány listáján.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés