Harcoljatok!

2021. szeptember 28. 22:41

Deák Dániel
Facebook
Harcolnia kell a nemzeti oldalnak a Závecz Research legújabb felmérése szerint, hiszen 49-49 százalék a Fidesz és a baloldali szivárványkoalíció támogatottsága egyaránt.

„Harcolnia kell a nemzeti oldalnak a Závecz Research legújabb felmérése szerint, hiszen 49-49 százalék a Fidesz és a baloldali szivárványkoalíció támogatottsága egyaránt. A Závecz szerint a baloldali Budapesten Karácsony borzalmas városvezetése ellenére is nagyon vezet az ellenzék! Nézzük a részleteket!

A Fidesz tábora változatlan méretű maradt a Závecz szerint az elmúlt egy hónapban, a választókorú népesség 35 százaléka támogatja – 2,8 millió fő.

A Jobbik nyáron át tartó lassú visszaesése megállt, az augusztusi 11-ről egy kicsivel emelkedett a támogatók aránya, 12 százalékra – ez az arány közel 1 millió szimpatizánst jelent. A Demokratikus Koalíció tábora valamelyest kisebb lett, 12 százalék volt, most 11 százalék – jelenleg nagyjából 900 ezer támogatójuk van.

A sorban az MSZP következik, a múltkorival azonos, 5 százalékos – 400 ezres – táborral.

A Momentum legutóbb 5 százalékon állt, most 4 százalékos – bő 300 ezer támogatójuk van. Az LMP tartja a 2 százalékot, ami nagyjából 150 ezer szimpatizánst jelent számukra. A Párbeszéd, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékos, így mindegyiküknek megközelítőleg 100 ezer szimpatizánsa van. A pártnélküliek aránya 27 százalék.

A biztos pártválasztók csoportjában a Fidesz 48 százalékos, a második helyen a DK áll 18, a harmadikon a Jobbik, 15 százalékkal. Az MSZP 7 százalékos az eltökélt szavazók csoportján belül, a Momentum 5 százalékos. Az LMP ebben az aktív választói körben 3 százalékára számíthat, a Párbeszéd 2, a Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 százalékra.

Most szeptemberben az ellenzéket a teljes népesség 38 százaléka támogatja, a kormánypártokat 37 százalék. Ha a választáson való részvételüket biztosra ígérőket és már elköteleződött szavazókat vesszük alapul, akkor körükben mindkét politikai oldal 49-49 százalékra számíthatna.

A Závecz szerint a fővárosban fölényesen vezet az ellenzék, kétszer annyi támogatójuk van, mint a Fidesz-KDNP-nek (52 illetve 25 százalék), a 2000 fő alatti községekben viszont nagy előnye van a kormánypárti listának, az itt élők 45 százaléka szavazna rájuk, az ellenzékre 33 százalékuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 211 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem nem, tényleg polarizált az ország földrajzilag is. Kissé megdöbbentő annak fényében, hogy két év alatt tényleg érezhetően ROSSZABBAK lettek a fővárosi viszonyok (bárki bármit mond, ILYEN dugók soha nem voltak, hajléktalanok, közrend stb.).

Amúgy ez a holtverseny annyira azért nem rossz kiindulás a Fidesznek. Mostantól kell egy elsöprő kampány!

Nagyon pesszimista vagy, a Kőrösi TV-ben meg fognak támadni. Nem látod a biztos győzelmünket, mi ez a defetizmus,miért kérdőjelezed meg a Fidesz, a kormány sikeres politikáját, különösen a sikeres médiáját?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés