Bővül a Mathias Corvinus Collegium intézményrendszere

2021. szeptember 28. 16:18
Bővül a tehetséggondozást folytató Mathias Corvinus Collegium (MCC) intézményrendszere, szeptembertől Szekszárdon is megkezdődnek a képzések – közölte a szervezet kuratóriumi elnöke kedden a tolnai megyeszékhelyen.

Orbán Balázs kuratóriumi elnök, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára az MCC szekszárdi épülete előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, a 25 éve működő tehetséggondozó intézmény ingyenes képzéseket nyújt a legtehetségesebb fiataloknak 10 éves kortól egyetemi tanulmányaik végéig.

Az MCC az Országgyűlés 2020-as döntésével jelentős támogatásban részesült

Azt a feladatot kapta, hogy a következő években építse ki a tehetséggondozás magyar intézményrendszerét a Kárpát-medencében. A cél, hogy az MCC néhány éven belül 35 helyszínen legyen jelen, és 10 000 tehetséges magyar fiatal előrejutását segítse.    

A bővítések első hullámában, 2021. szeptembertől az anyaországban 14 helyszínen van jelen a MCC, a Kárpát-medencében 23 helyen indultak el a képzések

– tette hozzá. Tudatos döntésnek nevezte, hogy a magyarországi helyszínek között a legkisebb megyeszékhelyen, Szekszárdon is az első körben induljanak el a képzések. Az oktatás helyszínéül szolgáló – az 1940-es években leventeoktatásra készült –, Hunyadi utcai épületet az MCC felújítja.

A város fejlődését is segíti az MCC

Horváth István, Szekszárd fideszes országgyűlési képviselője, és Gyurkovics János (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere egyaránt kiemelte, hogy

az MCC épülete mellett új könyvtár- és levéltár, illetve korszerű szakképző intézmény épül,

így új érték- és tudásközpont jön létre Szekszárdon. Böröcz Máté, az MCC regionális képviselet-vezetője arról számolt be, hogy az 5-8. osztályos diákoknak szóló fiataltehetség-program Szekszárdon 25 diákkal indult; ők hetente egyszer angolt tanulnak, kéthetente az MCC által delegált oktatók óráin vesznek részt. A középiskolások programja 30 résztvevővel kezdődött el, nekik csaknem minden nap tartanak képzéseket, e-learning és intenzív angol kurzusokon vesznek részt. Emellett ingyen táborokat, túrákat, tanulmányi kirándulásokat kínálnak a diákoknak.

(MTI)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés