Megtiszteltetés volt hallani, hogy Olaf Scholz szóba hozta a nevemet

2021. szeptember 26. 20:42

Karácsony Gergely
Facebook
...mondván, Orbán ellenében ilyen politikusokat kell támogatnia az Európai Uniónak.

„Németország ma új szövetségi törvényhozást és új szövetségi kancellárt választ, és aligha van az európai politikában még egy ilyen fontos és távlati következményekkel járó parlamenti választás, mint a német. A német politika változásai Európa jövőjét is nagyban befolyásolják. A német választás természetesen hazánk szempontjából is hatalmas jelentőségű, hiszen Berlin nemcsak legfontosabb kereskedelmi és gazdasági partnerünk, de stratégiai szövetségesünk is.

Az arányos német választási rendszerből adódóan többféle koalíciós alternatíva is elképzelhető, én a középbal Szociáldemokrata Párt és a német Zöldek koalíciójának szurkolok. Európa és benne hazánk elemi érdeke, hogy a fenntarthatósági fordulat, a szolidáris és a szociális Európa iránt elkötelezett német kormány alakuljon.

Volt alkalmam személyesen is találkozni a nyáron Olaf Scholz-cal, a szociáldemokraták kancellárjelöltjével, aki Németország következő kormányfője lehet. Megtiszteltetés volt hallani, hogy a kancellárjelöltek egyik vitájában Olaf Scholz szóba hozta a nevemet, mondván, Orbán ellenében ilyen politikusokat kell támogatnia az Európai Uniónak.

Nem lehet a mai német választásokról anélkül beszélni, hogy ne ejtenénk szót a 2000-es évek európai politikáját meghatározó és a kancellári posztról 16 év után leköszönő Angela Merkelről. Angela Merkel kormányzati teljesítménye, politikusi és emberi formátuma elvitathatatlan, de talán nem ünneprontás arról is szót ejteni, hogy Merkel kancellár minden nyilvánvaló demokratikus elkötelezettsége ellenére Németország gazdasági-üzletei érdekeit túl gyakran elébe helyezte a demokrácia és az emberi jogok európai védelmének.”

 

Nyitóképen: Karácsony Gergely és Olaf Scholz, a szociáldemokraták kancellárjelöltje. Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan. Scholcz kevés neked, Gelgő!
A magyar szavazóknak múlik......pontosan:-)

"a fenntarthatósági fordulat, a szolidáris és a szociális Európa iránt elkötelezett német kormány alakuljon."
Mennyi szélerőművet is kell építeni, hogy Németországnak legyen elegendő villamos áramja?
360 ezer darabot?
Ez kb. beteríti Németország használható részét?
Ez az a bizonyos "a fenntarthatósági fordulat", amire Karácsony onanizál.
Valószínű, mindenki jobban járna, ha Karácsony politikailag ivartalanított állapotba kerülne, akkor nem tudna onanizálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés