Budapesten is felvonultak a Fridays for Future aktivistái

2021. szeptember 25. 16:24
Klímaválság elleni lázadást és azonnali cselekvést hirdettek közel ezren a Kossuth téren Greta Thunberg mozgalmának felhívására.

A Fridays for Future nevű klímavédelmi mozgalmat Greta Thunberg hívta életre 2019-ben, és magyarországi követőkre is talált. Míg Berlinben és Bécsben több ezren vettek részt ezen a tüntetésen, Budapesten egyelőre csak néhány százan demonstráltak – írta meg beszámolójában a Telex. 

A budapesti demonstrációt Klímaválság van. Lázadj! jelszavakkal hirdették meg. Az esemény szervezői szerint ugyanis a „koronavírus-járvány utáni helyreállítás nem zöld szempontok érvényesítésével történt meg” és továbbra is a „fosszilis energiahordozókba ömlik a pénz”.

A demonstráción olyan új beruházások is szóba kerültek, mint  a Fertő tavi, vagy a Balatonnál, a Velencei-tónál folyó fejlesztések, vagy a kisoroszi Szigetcsúcsra és a tatai Öreg-tóra tervezett szállodák. A résztvevők az Operától az Andrássy úton át mentek a Kossuth térre a Deák Ferenc teret, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát érintve. 

Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés