Kirekesztő, ezért tragikus a Fidesz családtámogatási rendszere

2021. szeptember 24. 14:20

Vásárhelyi Mária
Hírklikk
Három szó: gender, migráns, Brüsszel, mindent erre próbálnak ráhúzni. Értelmetlen szavak. Interjú.

„És mi az a gender-propaganda?

Semmi. Ennek nincs értelme, ez ugyanaz, mint a migráns. Az emberek 90 százaléka azt sem tudja, mi az, hogy gender. Összevissza hazudoznak róla. Tényleg már annyira abszurd, amiket mondanak. Például, hogy egy kisfiú 3 éves korában közli: lány akarok lenni. És akkor a szülők óvodás korában átoperáltatják. Már nem akarom elhinni a sötétségnek és az aljasságnak ezt a fokát, és, hogy vannak emberek, akik ezt el is hiszik. Mert, hogy ezek gazemberek, azt tudjuk, de hogy erre van közönség, és emberek tényleg elhiszik ezeket a teljesen abszurd dolgokat – ez nekem felfoghatatlan.

Azt is mondta a miniszterelnök: »Európa nem minden pontján akarják megoldani a demográfiai krízist, vannak, akik érzékelik a problémát, de a migrációval akarnak rá válaszolni.«

Hát ez nem igaz! Hasonlítsuk össze, milyen támogatásban részesülnek ott a családok, hogyan fejlesztik az oktatást, meg az egészségügyet. Nem szavakkal kell támogatni a gyerekvállalást meg a családokat, hanem tettekben. Nem rasszista módon, anyagi alapon diszkriminálni azokat, akiket segíteni kéne. Nehéz már erre mit mondani.

Egyébként meg mi köze lenne a migrációhoz?

Semmi! Van ez a három szó, hogy gender, migráns meg Brüsszel, és mindent erre próbálnak ráhúzni. Teljesen értelmetlen szavak. Hiába vannak ezek az elképesztő, a középosztályt és a felettük lévőket támogató programok, nyilván a középosztálytól fölfelé élnek azok az emberek, akik egzisztenciálisan a »legönzőbbek«- és ezt most nem rossz értelemben mondom –, akik annyi gyereket vállalnak, amennyit felelősséggel fel tudnak nevelni, és amennyi mellett tudják építeni az életüket. Azt kéne segíteni óvodákkal, iskolákkal, mindenfajta módon, hogy a nők például ne érezzék úgy, ha gyereket szülnek, akkor hihetetlen hátrányba kerülnek.

...

Orbán még arról is beszélt, hogy 2010 óta a jobboldali kormány családtámogatásokra fordítja a GDP öt százalékát, és összekötötték a munkát a támogatásokkal. Szerinte »Magyarország az út felénél jár, de az irányt már ismerjük«. Jó ez az irány? 

Először is, mi az, hogy összekötötték a munkát a támogatásokkal? Mit tehet az a gyerek arról, vagy miért kell azért éheznie, mert a szülője nem talál munkát, vagy esetleg nem akar dolgozni? Iszonyatosan aljas dolog összekötni a családtámogatást a munkával. Miért büntetünk egy gyereket, aki iszonyatosan kiszolgáltatott, és nyilván így is ő fizeti meg leginkább, ha a szüleinek nincs munkája. Az irány pedig pont azért tragikus, mert kirekesztő és büntető jellegű mindazokkal szemben, akik nem úgy állnak a saját lábukon, mint Orbán Ráhel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezeknek sajátságuk, hogy hülyének tettetik magukat az első cáfolhatatlan tényre. Gyorsan nem értenek alapfogalmakat se.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés