„El van sz*rva az egész előválasztás” – Az MSZP jelöltjét támogatja saját politikusa ellenében a Jobbik

2021. szeptember 27. 16:48
Abszurd helyzet állt elő az ellenzéki előválasztáson a Békés megyei kettes választókerületben, ahol a Jobbik az MSZP jelöltjét támogatja a saját politikusa ellen. Utóbbi így kénytelen volt a Mindenki Magyarországa Mozgalom színeiben indulni.

Bár eleinte kisebb-nagyobb bakik miatt akadozott, de zajlik az ellenzéki előválasztás, amely mindamellett, hogy a legtöbb választókerületben a pártok előre megegyeztek a nyertes jelölt személyéről, azért tartogatott abszurd helyzeteket.

Ilyen szituáció állt elő Békés megye kettes számú választókerületében, ahol az ellenzéki összefogás pártvezetései az elhíresült elemzői kifejezéssel élve, „füstös szobákban” jó előre megegyeztek, hogy ki lesz az esélyes induló, akivel szemben csak kamujelöltet indít a többi párt. A jelölt Miskéri László, az MSZP politikusa lett, aki saját pártja mellett a társadalmi támogatottság hiányában évek óta a szocialisták parazitájaként túlélő Párbeszéd indulójaként regisztrált az előválasztásra.

 Miskéri ellen a DK és az Új Világ Néppárt indított egy-egy kevésbé esélyes jelöltet Kondé Gábor és Baranyi Béla személyében. Az LMP és a Momentum nem rendelkezik helyi jelölttel. A Jobbik nagyon sokáig nem jelentett be saját jelöltet, majd nyár végén közölték, ők is Miskérit támogatják.

 

Saját politikusa helyett annak ellenfelét támogatja a Jobbik az előválasztáson

Igen ám, de mint egy helyi jobbikos forrásunk elmondta, a választókerületben működő Jobbik-alapszervezetek nagy része Gajdos Attila személyében helyi jobbikos jelöltet szeretett volna indítani, és ezt először június végén közölték is a Jobbik vezetésével. A reakció annyi volt, hogy egy új közgyűlésen erősítsék meg a politikus jelölését, amit a helyi szervezetek megtettek és ismét jelezték a pártvezetés felé a döntést.

Ekkor – nyár közepe felé – azonban már nem érkezett válasz az elnökség részéről, és ahogy közeledett a jelöltek nyilvántartásba vételének határideje, a pártvezetés továbbra sem reagált. Jobbikos forrásunk szerint Márki-Zay Péter siethetett Gajdos Attila segítségére, és jelezhette a Jobbik pártigazgatójának, Szabó Gábornak, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom kész támogatni Gajdost az előválasztáson, aki így be is jelentkezett az MMM jelötjeként.

A Jobbik ezt követően már megadta Gajdosnak a befogadó nyilatkozatot, azaz, ha nyer végül saját pártja frakiciójába ülhet be – „nyilván hülyék lettek volna ezt megtagadni, hiszen semmibe nem kerül, csak nyerhetnek vele” – mondja forrásunk, aki szerint

az egész történet hátterében a pénz áll.

Szerinte a Jobbik vezetése úgy áll hozzá, hogy mivel valószínűleg nem tudja megnyerni a körzetet, inkább nem áldoz rá az anyagi forrásaiból. „Arra leszek kíváncsi, mit lép a pártvezetés, hogyha Attila megnyeri az előválasztást” – mondja – a papírforma szerint ugyanis be kellene állniuk mögé.

 A Jobbik „gyakorlatilag elárulta saját politikusát”

Gajdos Attilát többször is próbáltuk elérni az ügyben, de telefonon nem tudtunk beszélni vele. Amennyiben a későbbiekben sikerül vele beszélnünk, frissítjük cikkünket. A megyei Jobbik-alapszervezetek közül a volt békéscsabai és a jelenlegi gyulai elnököt is elértük, ők nem kívántak nyilatkozni a történtekről.

Megszólalt azonban egy a megyei pártügyekről részletes ismeretekkel rendelkező jobbikos, aki szerint Gajdos valószínűleg rendkívül csalódott. Mint mondta, ezen egyáltalán nem csodálkozik, hiszen a jelöltet gyakorlatilag elárulta a saját pártja. Gajdos Attila egyébként 45 éve él a választókerületben, a jelöltek közül egyébként egyedül ő lakik itt. A politikus 17 éve a Jobbik tagja, a szarvasi szervezet alapító tagja.

Úgy el van szarva ez az egész előválasztás, ahogy van! Minden a paktumokról szól!”

– mondta helyi jobbikos forrásunk, akit nagyon felháborított Gajdos Attila ügye.

Beszédes, hogy a politikus Facebook-oldalán május végéig rendszeresen posztolt pártelnöke, Jakab Péter támogatására buzdító posztokat, júniustól azonban nem jelent meg több ilyen bejegyzés. Sőt, júliusban már Márki-Zay Péternek, a Mindenki Magyarországa miniszterelnök-jelöltjének fórumát reklámozta Gajdos a Facebookon. Mint kiderült, Jakab mellett Márki-Zay részére is gyűjtötte a miniszterelnök jelölti induláshoz szükséges aláírásokat.

Kocsjak Tamás regionális igazgató megkeresésünkre közölte, sajnálja, de nincs engedélyezve számára, hogy nyilatkozzon, keressük a párt sajtóosztályát. Ezt meg is tettük, az alábbi kérdéseket tettük fel nekik az ügyben:

  • Igaz-e, hogy egyes Békés megyei Jobbik-alapszervezetek azt kérték a párttól, hogy Gajdos Attilát indítsák az előválasztáson?
  • Amennyiben igen, válaszoltak-e az alapszervezetek kérésére?
  • Amennyiben válaszoltak, mi állt a válaszban?
  • Amennyiben nem tették, miért nem?
  • Értesítették-e a helyi alapszervezeteket arról, hogy a párt Miskéri Lászlót jelöli?
  • Amennyiben nem, miért nem tették ezt meg?
  • Miért döntöttek az MSZP politikusa mellett saját jelöltjük helyett?
  • Lesz-e bármilyen következménye annak, hogy Gajdos Attila a párt döntésével szembe menve úgy döntött, hogy egy másik szervezet színeiben elindul pártja jelöltje ellen? Indul-e Gajdos Attila ellen etikai, fegyelmi eljárás ezért?

Amennyiben a párt reagál levelünkre, frissítjük cikkünket.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Összefogáááás!
Előválasztááás!

Orbánnál már csak egymást utálják jobban.

Neki nem ciki. Ha mégis, bekap két szelet parizert és minden ok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés