Kapával a kezében szónokolt egy honatya a román parlamentben

2021. szeptember 23. 06:51

Iohannisnak akart üzenni.

2021. szeptember 23. 06:51
null

„Nem elég, hogy a parlamenti ülések nívója tovább csökkent, amióta a Románok Egységéért Szövetségnek (AUR) is köze lett a törvényhozáshoz, de idén a Szociáldemokrata Párt (PSD) honatyái is mindent megtettek annak érdekében, hogy »emlékezetes« pillanatokat okozzanak” – kezdi beszámolóját a nem mindennapi hírről a Főtér, amely felidézi: februárban egy kartonból kivágott kaszával ajándékozták meg a plénum előtt épp beszédet tartó Florin Cîțu miniszterelnököt, de még ezt is lehetett überelni.

Gheorghe Matieș Fehér megyei PSD-s képviselő ugyanis kapával a kezében tartotta meg a beszédét – szerdán. Az ok még abszurdabb és viccesebb: a szociáldemokrata honatya ezzel a gesztussal a golfot népszerűsítő államfőnek kívánt üzenni.

Bocsánat tisztelt kollégák, de egyre rosszabb a helyzet az országban. Iohannis és Cîțu oda juttatták az országot, hogy golfütő helyett a kapa nyelét kell megfogjuk, hogy magunkhoz térjünk” – jelentette ki beszéde csúcspontján Maties.

Egyébként a szabályok szerint tilos fegyverrel, vagy annak minősülő tárggyal az ülésterembe lépni.

Nyitókép forrása: Főtér.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2021. szeptember 24. 00:08
Kinek a kezéből lóg ki a kapanyél, kinek a szájából...
flesh ripper
2021. szeptember 23. 15:11
Tény, hogy a zsírfejű bakszász államelnökük legújabb allűrje, a golfozás. Legutóbb, egy hófehér pincérszmokingban paradézott egy diplomáciai fogadáson. Néhány külföldi nagykövet, kaviáros szendvicset es pezsgőt rendelt tőle.
t34
2021. szeptember 23. 15:01
Szerintem ott sem tudják a parlamentisták, hogy az egy kapa...
Thorin
2021. szeptember 23. 11:58
itt mi is a gond? esetleg tilos parlamentbe munkaeszközt vinni, még a végén az ott üldögélő naplopók megtudnák, hogy nem a sparban terem a disznóhús?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik