A magyar ellenzéki képviselők példát vehetnének lengyel társaikról

2021. szeptember 23. 09:02

Botránnyal végződött szeptember 15-én, szerdán a lengyel országgyűlés ülése.

2021. szeptember 23. 09:02
Konrad Sutarski
Magyar Nemzet

„Botránnyal végződött szeptember 15-én, szerdán a lengyel országgyűlés (szejm) ülése, amelyen – tekintettel a világjárványra – az egészség megőrzéséről tárgyaltak. Az ülésen és az azután történtek rámutatnak arra, milyen különbségek vannak a Lengyel Köztársaság szejmje és a magyar Országgyűlés ellenzéki képviselőinek viselkedéskultúrája között.

A parlamenti vita közben az egyik ellenzéki párt (Konfederacja) izgatott képviselője, Grzegorz Braun a szónoki emelvényről Adam Niedzielski egészségügyi miniszterhez fordulva jövőbeli (az ellenzék hatalomra jutása esetén lehetséges) »vádiratot« helyezett kilátásba »a kormánynak és a reszortnak a pandémia alatt végzett tevékenysége ügyében«, míg végül odakiáltotta a miniszternek: »Maga pedig lógni fog!« Az ellenzéki képviselő szavai vihart kavartak a szejmben. Grzegorz Braunnak a miniszterhez intézet fenyegető szavaira a tanácskozást vezető elnökhelyettes (az ellenzéki PO-ból) Małgorzata Kidawa-Błońska így reagált: »Önnek nincs joga így viselkedni, nincs joga ilyen szavakat használni. Ez az ügy a szejm elnöksége elé kerül«, majd három percre felfüggesztette a tanácskozást. A szünetben döntés született a képviselőnek a tanácskozásból történő kizárásáról, beszédének megvitatása pedig a szejm elnöksége elé került.

Az ellenzéki képviselő botrányos felszólalása után, még a szünet előtt felment a szónoki emelvényre a szintén ellenzéki Lengyel Néppárt (PSL) elnöke, Władysław Kosiniak-Kamysz, és Niedzielski miniszterhez fordulva ezt mondta: »Sok dologban nem értek egyet önnel, miniszter úr, de védeni fogom önt az ilyen szavak ellen.« Ezután Braun képviselőhöz fordult: »Braun képviselő úr, soha senkivel kapcsolatban nem lehet így beszélni! Ez büntetendő cselekmény.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. szeptember 24. 15:38
Na ilyet sohasem fogunk látni a Gyurcsányi karmesterségének idejében! SŐŐŐT!...
balbako_
2021. szeptember 23. 17:27
Nyilván intelligensebbek, mint a moslékos csürhe.
Gentry69
2021. szeptember 23. 11:52
A magyarországi ellenzék reakciója az ilyen elmés felszólalások után a vastapstaps és standing ovation szokott lenni, meg a röhögés és a gúnyolódás /pl.Révész "Mártíriusz"/.
karaulu
2021. szeptember 23. 10:58
Az alpári megnyilvánulások jól kiszámítottan egy bizonyos rétegnek vannak címezve. Arra tippelek, hogy ezek a tanulatlan, minden rendszerben szegényebb, helyzetükkel örökké elégedetlen emberek, akik mindig az aktuális hatalmat hibáztatják saját helyzetükért. Ezeket hergelik, hogy majd elmenjenek a választásra, mert Jakab velük érez és lesz majd ingyen sör ha nyernek, meg a "gazdagoktól" (középosztály) majd jól elveszik adók formájában, amijük van, hogy nekik se legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik