A magyar ellenzéki képviselők példát vehetnének lengyel társaikról

2021. szeptember 23. 9:02

Konrad Sutarski
Magyar Nemzet
Botránnyal végződött szeptember 15-én, szerdán a lengyel országgyűlés ülése.

„Botránnyal végződött szeptember 15-én, szerdán a lengyel országgyűlés (szejm) ülése, amelyen – tekintettel a világjárványra – az egészség megőrzéséről tárgyaltak. Az ülésen és az azután történtek rámutatnak arra, milyen különbségek vannak a Lengyel Köztársaság szejmje és a magyar Országgyűlés ellenzéki képviselőinek viselkedéskultúrája között.

A parlamenti vita közben az egyik ellenzéki párt (Konfederacja) izgatott képviselője, Grzegorz Braun a szónoki emelvényről Adam Niedzielski egészségügyi miniszterhez fordulva jövőbeli (az ellenzék hatalomra jutása esetén lehetséges) »vádiratot« helyezett kilátásba »a kormánynak és a reszortnak a pandémia alatt végzett tevékenysége ügyében«, míg végül odakiáltotta a miniszternek: »Maga pedig lógni fog!« Az ellenzéki képviselő szavai vihart kavartak a szejmben. Grzegorz Braunnak a miniszterhez intézet fenyegető szavaira a tanácskozást vezető elnökhelyettes (az ellenzéki PO-ból) Małgorzata Kidawa-Błońska így reagált: »Önnek nincs joga így viselkedni, nincs joga ilyen szavakat használni. Ez az ügy a szejm elnöksége elé kerül«, majd három percre felfüggesztette a tanácskozást. A szünetben döntés született a képviselőnek a tanácskozásból történő kizárásáról, beszédének megvitatása pedig a szejm elnöksége elé került.

Az ellenzéki képviselő botrányos felszólalása után, még a szünet előtt felment a szónoki emelvényre a szintén ellenzéki Lengyel Néppárt (PSL) elnöke, Władysław Kosiniak-Kamysz, és Niedzielski miniszterhez fordulva ezt mondta: »Sok dologban nem értek egyet önnel, miniszter úr, de védeni fogom önt az ilyen szavak ellen.« Ezután Braun képviselőhöz fordult: »Braun képviselő úr, soha senkivel kapcsolatban nem lehet így beszélni! Ez büntetendő cselekmény.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan erre épül az egész taktikájuk. A szerencsétlenekre, akik nem tudnak ötről hatra jutni és akiknek nem segélyezést a másokéból, hanem oktatást kéne ígérni, persze, azt is a másokéból, de ott legalább várható az, h. a ráfordítás nem lesz élethosszig tartóan szükséges.

Abban reménykedem, h. több a józan ésszel élő és boldoguló, mint az aluliskolázott, rosszul fizetett, v. munka nélküli.

Az egész kampányuk a bolondok karneválja. Remélhetőleg nem sikerül a fél országot táncba vinni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés