Migránsok fagytak halálra a belarusz-lengyel határon

2021. szeptember 22. 9:05
A migránsok két ország között ragadtak.

Négy ember halt meg a lengyel-fehérorosz határon a hétvégén – erősítették meg a lengyel határőrök. Mind a négy migráns halálra fagyott – tették hozzá.

Az Ocalenie Alapítvány kedd este jelentette, hogy telefonon tartja a kapcsolatot a migránsokkal, akik immár 42 napja ragadtak a határon.

A szögesdrót jelenleg megakadályozza a migránsok visszatérését az Alekszandr Lukasenka által vezetett Fehéroroszországba. Egy másik szögesdrót pedig Lengyelországtól választja el őket, megakadályozva az EU-ba való belépést.

A lengyel hatóságok a helyzetet biztonsági fenyegetésként kezelik. Stanisław Żaryn, a titkosszolgálatokért felelős miniszter-koordinátor szóvivője írásos nyilatkozatában így fogalmaz: „Ez egy kísérlet arra, hogy mesterséges migrációs útvonalat használjanak a fehérorosz-litván, a fehérorosz-lett és most elsősorban a fehérorosz-lengyel határ destabilizálására”.

Żaryn úgy véli, hogy a válság még hónapokig folytatódhat. Ezen felül kijelentette, hogy Lengyelország aktívan védi az EU keleti határát. „Lengyelország köteles biztosítani a lengyel-fehérorosz határt, amely egyben az Európai Unió és a NATO külső határa is. A lengyel kormány olyan döntéseket hoz, amelyek semlegesítik Fehéroroszország és Oroszország Európai Unió elleni fellépéseit” – mondta.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Álprobléma.

(De mennyire szürreális már ez a világ... a lengyel-belorusz (!!!) határon alakul ki válsággóc ázsiai és afrikai migránsok miatt... de hát nyilván álprobléma.

Magyarország elég hasonló szituációban kialakított egy konténer telepet ( bár mi a szerbekkel normál kapcsolatot tartunk, nem úgy mint a lengyelek a belaruszokkal ) és az ide bekerülők biztos, hogy nem fagynak meg vagy halnak éhen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés