A polgárháború útja

2021. szeptember 22. 17:15

Nagy Attila Tibor
Magyar Hang
A Fidesz nem pusztán egy kormánypárt, hanem állampárt is.

„Sajnos mostanában megint egy újabb nagy baj küszöbére érkeztünk. A Fidesz meg sem próbálta a maga politikai rendszerét, annak alkotmányjogi alapzatát, az alaptörvényt elfogadtatni az ellenzékkel. Velük úgysem lehet megállapodni, így kétharmad birtokában azt csinálunk, amit akarunk! – gondolták a hatalom birtokosai. Így is lett: az alaptörvény mellett számos sarkalatos törvénnyel igyekezték bebetonozni hatalmukat, jó előre megkötve egy majdani, nem fideszes kormány kezét. A kormánytól formailag független intézmények – például Alkotmánybíróság, ügyészség, köztársasági elnökség, versenyhivatal, számvevőszék – a Fidesz államilag meghosszabbított karjai lettek, olykor fellépve az ellenzékkel szemben (lásd a Jobbik ÁSZ általi kőkemény megbüntetését). A Fidesz nem pusztán egy kormánypárt, hanem állampárt is, legalábbis abban az értelemben, hogy számos állami közjogi intézmény is az ő érdekének megfelelően jár el.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soha, egy percig sem akarták az ellenzékiek az Alaptörvényt elfogadni, arról vitatkozni. Csak hetykén elutasítani akarták, hogy aztán azt szajkózzák éveken át, hogyan nem törvényes az, hogyan fogják a szemétbe dobni stb.
Aljasság azt feltételezni, hogy az ellenzék bármikor, egy percre is legitimálta volna az Alkotmányt. Ezt szánta a viszály almájának.

Közben a polgárháború -szavak, retorika, uszítás, demagógia szintjén - már javában tart... Hetente dobnak be megtorló intézkedéseket, zabrálás-rekvirálást, bebörtönzést, vagyonelkobzást, ecetera bal-lib haladár demokrtaták, a valóságban szint alatti aljas kis piranhapolitikusok...

Egy polgárháború az elmaradt elszámoltatásra adna lehetőséget maximum.

De hát vágynak rá.......

Na ja. ti márcsak tudjátok, amit mi soha, hogy mi is történik a fideszben. persze nektek nincs szükségetek arra, hogy bizonyítsatok valamit, a véleményetek tény.

attól még, hogy mindenhol mantrázzátok, még nem lesz igaz. Mondjuk Gyurcsány, amikor kormányfő lett, az első intézkedései között szerepelt, hogy a kádkő gyára olcsóbban juthasson áramhoz. Erről valahogy nektek nem jutott eszetekbe a lopás szó... Ami nem baj, csak bizonyítja, hogy ti kommunisták különleges anyagból vagytok gyúrva...

Az a helyzet, hogy a Fidesz alig változtatott az előző alkotmány szerkezetén és tartalmán, az ellenzékkel való megegyezésnek azonban esélye sem volt. Az akkori ellenzék különben sem rendelkezett ennek követeléséhez erkölcsi alappal, mert nem sokkal korábban a szakadék szélére kormányozta az országot. Magam nem vagyok híve a kormányzati ciklusokon átnyúló kinevezéseknek, de annyi hazugsággal tetszettek megszórni ezt az alaptörvényt és magát a kormányzás jellegét (diktatúra, meg eltörölt sajtószabadság és egyéb aljasságok), hogy cinikus leszek: hiányolni tetszettek a "fékek és ellensúlyok" rendszerét, no hát kormányváltás után majd lesznek ilyenek. Mi a gond?

Épphogy megnyerve a 2002-es választást, ők tárgyaltak-e a Fidesszel?

Ez a szivar nemcsak aljas, de amnéziában is szenvedő elmebeteg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés