Vádat emeltek a TV2 székházát robbantással fenyegető férfi ellen

2021. szeptember 21. 13:51
Más ügyben, szintén közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt már kiszabtak rá felfüggesztett börtönbüntetést – írta meg a Média1.

A TV2 Csoport munkatársait is megfenyegette álprofilja mögül az a 24 éves férfi, aki erőszakos cselekmények mellett robbantással is fenyegetőzött 2021 márciusában – írja a Főügyészség tájékoztatása nyomán a hvg.hu.

„A férfi üzeneteiben azt a látszatot keltette, hogy a közeljövőben bármikor számolni kell a robbantással, a dolgozóknak pedig üzeneteket küldött, amelyben őket, illetve hozzátartozóikat is megfenyegette. A rendőrök akkor átkutatták a televízió Róna utcai székházát, azonban robbanószert, robbanóanyagot nem találtak. Mivel álprofiljához egy valós személy fényképét használta fel, az érintettnek jelentős érdeksérelmet okozott, hiszen azt a látszatot keltette, hogy a bűncselekményeket ő követte el” – áll az ügyészség beszámolójában, melyet a Média1 közölt. 

Az ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetéssel, zaklatással, valamint személyes adattal való visszaéléssel vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben a közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt korábban kiszabott 1 év 4 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés