Az előválasztási fiaskó azt mutatta meg, mennyire hasonlít az ellenzék a Fideszre

2021. szeptember 21. 7:47

Balogh Gábor
Azonnali.hu
A NER legfontosabb szellemi sarokkövei közé tartozik, hogy a kudarc valójában siker.

„Hétfőn sikerült az előválasztás 1.2-es debuggolt verzióját többé-kevésbé sikeresen üzemeltetni. Meg akartam várni ezt a napot ezzel a cikkel. Mert céltalanul gúnyolódni, vagy vádaskodni, sót szórni a sebekbe nem sok értelme van. A tanulságokat viszont muszáj lesz levonni. Illetve lenne. Mert most nagyon nem efelé tartunk.

Bármilyen csábítón is riszálja magát a gondolat, a tanulság nem az, hogy »az ellenzék egy előválasztást sem tud lebonyolítani, tehát az ország vezetésére is alkalmatlanok«. Egyrészt, mert minden jel szerint végül le fogják bonyolítani. Másrészt – és ez a fontosabb –, mert az elmúlt napokban elsősorban nem az derült ki, mennyivel töketlenebbek a Fidesznél – hanem az, hogy mentalitásukban, reflexeikben mennyire hasonlítanak rájuk.

A NER legfontosabb szellemi sarokkövei közé tartozik, hogy a kudarc valójában siker, ha mégis kudarc, akkor mások tehetnek róla, tehát a rendszer részéről felelőse nincs és nem is lehet. 

Számtalan ilyen perverz válságmenedzselés eszünkbe juthat az elmúlt évekből, de a legegyszerűbb, ha azt idézzük fel, amely a legnyilvánvalóbban párhuzamba állítható a pénteken történtekkel.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ex kurucinfós (!!!) DK-Momentum-csicska... aki most éppen az Ungár-féle Azonnalira firkál...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés