Az előválasztási fiaskó azt mutatta meg, mennyire hasonlít az ellenzék a Fideszre

2021. szeptember 21. 07:47

A NER legfontosabb szellemi sarokkövei közé tartozik, hogy a kudarc valójában siker.

2021. szeptember 21. 07:47
null
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Azonnali.hu

„Hétfőn sikerült az előválasztás 1.2-es debuggolt verzióját többé-kevésbé sikeresen üzemeltetni. Meg akartam várni ezt a napot ezzel a cikkel. Mert céltalanul gúnyolódni, vagy vádaskodni, sót szórni a sebekbe nem sok értelme van. A tanulságokat viszont muszáj lesz levonni. Illetve lenne. Mert most nagyon nem efelé tartunk.

Bármilyen csábítón is riszálja magát a gondolat, a tanulság nem az, hogy »az ellenzék egy előválasztást sem tud lebonyolítani, tehát az ország vezetésére is alkalmatlanok«. Egyrészt, mert minden jel szerint végül le fogják bonyolítani. Másrészt – és ez a fontosabb –, mert az elmúlt napokban elsősorban nem az derült ki, mennyivel töketlenebbek a Fidesznél – hanem az, hogy mentalitásukban, reflexeikben mennyire hasonlítanak rájuk.

A NER legfontosabb szellemi sarokkövei közé tartozik, hogy a kudarc valójában siker, ha mégis kudarc, akkor mások tehetnek róla, tehát a rendszer részéről felelőse nincs és nem is lehet. 

Számtalan ilyen perverz válságmenedzselés eszünkbe juthat az elmúlt évekből, de a legegyszerűbb, ha azt idézzük fel, amely a legnyilvánvalóbban párhuzamba állítható a pénteken történtekkel.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2021. szeptember 21. 20:12
Na tessék, gondolhattam volna hogy valamelyik bolsevik előbb utóbb kihozza hogy a fidesz kudarca az előválasztási blama..
llnnhegyi
2021. szeptember 21. 17:59
Egy órával korábban, láttam egy szavazó helyiséget. Mozgás : 0 Se ki,se be!!
balbako_
2021. szeptember 21. 17:22
Azért az sem semmi, hogy az olaszliszkai cigányok terrorizálták az előválasztáson az embereket, hogy szavazzanak a Jobbikra. https://pestisracok.hu/balhe-az-ozdi-elovalasztason-olaszliszkai-romak-biztosithattak-hogy-csak-az-szavazhasson-aki-a-jobbik-jeloltjet-tamogatja/
XTRO
2021. szeptember 21. 16:47
Ha az ellenzék bármiben is hasonlítana egy trágyadombon kívül bármire nem lenne szüksége erre a szánalmas fenyegetőző vergodésre amit összefogásnak meg előváladéknak neveznek. Jó programmal, jövőképpel, hiteles emberekkel nyugodtan indulhatnának a választáson.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik