The Washington Post: Karácsony a demokrácia ünnepét, nem pedig kigúnyolását ígéri

2021. szeptember 20. 9:20
A cikk szerint Orbán legyőzésének egyetlen módja az ellenzéki összefogás.

Karácsony szerint a jövő tavaszi parlamenti választás a „demokrácia ünnepe, nem pedig kigúnyolása lesz" – írja a The Washington Post az Associated Press cikkére hivatkozva. Hozzátették: Karácsony Gergely pénteken azzal nyitotta meg választási kampányát pár száz ember előtt, hogy

felszabadítjuk Magyarországot Orbán Viktor uralma alól”.

Hangsúlyozták, hogy Magyarország hat ellenzéki pártja félretette ideológiai nézeteltéréseit és összehangolta jelöltjeit annak érdekében, hogy leváltsák a „sokak által” autokrata vezetőnek titulált Orbán Viktort, akinek a pártja „egy évtizeden keresztül élvezte” a kétharmados többséget a parlamentben.

Úgy fogalmaznak, hogy Orbán Viktor legyőzésének egyetlen módja az ellenzéki összefogás. A cikk megemlékezik arról is, hogy a kormányfő pártja 2011-ben egyoldalúan új választási törvényt fogadott el, amely az addigi választási rendszert kétfordulós folyamatból egykörös többségi rendszerré változtatta. A kritikusok szerint mindez igazságtalanul kedvez a kormánypártnak. „Nagyon sokan vagyunk ellenzéki szavazók, akik régóta várjuk, hogy az ellenzéki pártok ne egymást akarják legyőzni, hanem Orbán Viktort” – idézik a főpolgármester szavait. Hozzátették, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint az egyesült ellenzék és Orbán pártja fej fej mellett halad.

Kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És az is mellékes, hogy az egyfordulós választási rendszert először az MSZP-SZDSZ kormány alkalmazta rögtön hatalomra kerülésük után 1994-ben. Olyan sürgős volt nekik, hogy a megváltoztatott törvény miatt a szeptemberi önkormányzati választásokat decemberre kellett halasztani. Ezzel a változással sikerült Budapesten Demszky Gábort 2010-ig pozícióban tartani.

De ezt már nem említik, hanem úgy állítják be, mintha az egyfordulós választás Fidesz kormány találmánya lett volna.

Tiszta Biden ez a Karácsony, folyton a demokráciát ünnepli - munkaidőben...
A WP?
"Eugene Isaac Meyer (1875. október 31. - 1959. július 17.) amerikai pénzember, köztisztviselő és újságkiadó. Kiadta a The Washington Postot

Meyer a rabbik és a polgári vezetők hosszú sorából származott. "

Sok kis pártból álló koalíció kell, mert így valamelyik koalíciós partner kivásárlásával bármikor bedönthető a kormány. Beépítenék az instabilitást, hogy kedvükre kavarhassanak a belpolitikában. És ezt nevezik a demokrácia ünnepének.

Az 1%-os inkább magát szabadítsa fel saját maga alól, s akkor nem fecseg ennyi zagyvaságot.

"Érdekes" módon a Washington Post, a The Guardian és a többi baromira nem készít interjút Jakabbal, FeGyőrrel, de még Dobrevvel sem.

Van még kérdés, Ildikó?

Előválasztáááááás!

"Úgy fogalmaznak, hogy Orbán Viktor legyőzésének egyetlen módja az ellenzéki összefogás."

Ó, hát persze, az amerikai recept, amikor még büszkék is voltak rá, hogy az összes szervezet összefogott Trump újraválasztása ellen - a nagy cégek, az iparkamara, a szakszervezetek, a média, az NGO-k, gyakorlatilag senki nem maradt ki az összefogásukból - kivéve a szavazókat, akiket a megválasztott vezető képviselne. Ezt szeretnék itt is.
Bezmenov előadásában volt az az érdekes rész, amikor a senki által meg nem választott emberek hatalmáról volt szó, ott említette meg a médiát. Hát igen, mára már nem kellenek előfizetők ahhoz, hogy egy újság formálhassa a közvéleményt, kíváncsi vagyok, hogy megélne-e a Washington Post és mondjuk a New York Times, a CNN, ha "a szent piacnak" kellene eltartania.

Öles léptekkel haladunk afelé, hogy ilyen fontos döntéseket inkább a Filantrópok hozzanak meg - a nép helyett. Az a híres-nevezetes 1%, amiről Gelike beszél, csak szokásukhoz híven kifordítva.

Gelikém, és mi lesz, ha Orbán nyer megint?
Akkor is a demokrácia ünnepe lesz, vagy akkor mit sír majd a szád?

Kezemben David E. Stannard könyve: American Holocaust, the Conquest of the New World, Oxford University Press, 1992. (Amerikai holokauszt, az Újvilág meghódítása)

Idézet egy méltatásból: Megsemmisítő leírása a halálnak, betegségnek, nyomorúságnak és apokaliptikus megsemmisítésnek, ami az amerikai indiánokat érte az 1492-t követő évszázadokban. (The Washington Post Book World)

És egy másikból: Stannard meggyőzően bemutatja, hogy ami történt az a legrosszabb demográfiai tragédia az emberi faj történelmében. (The Boston Sunday Globe)

Kérdem az igen tisztelt amerikaiakat: nem önmaguk háza táján kéne sepergetniük?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés