Egy pártba olvadtak össze a felvidéki magyar erők

2021. szeptember 20. 10:42
Rábólintott az MKP a Szövetségbe való beolvadásra.

Rimaszombatban ülésezett vasárnap az MKP kongresszusa, ahol arról döntöttek, hogy a párt belép-e a Szövetségbe – írja az Új Szó. Hozzátették: a küldöttek a Szövetségbe való beolvadás mellett döntöttek. Forró Krisztián a Szövetség elnökjelöltje, Berényi József lesz az MKP platformjának elnöke. 

Emlékeztettek: miután az Összefogás szeptember 11-én Komáromban elfogadta a Szövetség alapszabályzatát, a Híd pedig szeptember 18-án Tardoskedden jóváhagyta a párt megszűnését és beolvadását a Szövetségbe, már csak az MKP kongresszusának hozzájárulására volt szükség ahhoz, hogy minden adott legyen az új párt megalakulásához.

Az utolsó lehetőség?

Az Új Szó arról ír, hogy

vasárnap az MKP kongresszusának küldöttei is elfogadták a Szövetség alapszabályzatát,

ezzel minden akadály elárult a közös magyar párt, a Szövetség megalakulása elől. A küldöttek Forró Krisztiánt választották meg a Szövetség elnökjelöltjének. Ezt még később az egységes párt kongresszusának is meg kell majd erősítenie.

Berényi József szerint a Szövetség az utolsó lehetőség, hogy a magyarságnak újra legyen parlamenti képviselete Szlovákiában:

„Minden mást kipróbáltunk, és nem működött.

Ez a legutolsó lehetőségünk, nagyon nagy lesz a kihívás, nagyon nagy a teher, de bízom benne, hogy meg tudjuk majd szólítani a felvidéki magyarok széles rétegét, hogy a Szövetséget válasszák” – mondta.

Kép forrása: MKP Facebook-oldala

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés