Ferenc pápa

2021. szeptember 19. 19:37

Bencsik Gábor
Facebook
A pápa lehet esendő és mulandó, a pápaság azonban maradandó. Ebben lehet bízni.

„A jóemberség azonban önmagában nem elég a katolikus világegyház kormányzásához. A keresztény vallás hatalmas kihívások előtt áll, és a pápa kormányzását, a kihívásra adott válaszait komoly kritikák érik a világi hívek és a papság körében, még a bíborosi testületben is. Laikus ne bocsátkozzék teológiai viták taglalásába, de annyi elmondható, hogy ilyenek súlyosan terhelik Ferenc pontifikátusát, és korántsem csupán a reformerek és konzervatívok közötti ellentmondásként. Kívülről nézve a pápa nem látszik eszmeileg elég erősnek ahhoz, hogy ezeket a vitákat a jó irányba gördítse tovább. Ez némi aggodalomra ad okot.

Szerencsére van még egy fontos tanulság. Krisztus egyháza kétezer éve fennáll, és fenn is marad. Ne legyünk türelmetlenek, ne ejtsen tévedésbe minket a tolakodó jelen. A pápa lehet esendő és mulandó, a pápaság azonban maradandó. Ebben lehet bízni.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Úr Jézus szavai az egyházról, a pápáról: kőszikla , a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Eddig is beigazolódott, eztán is be fog, mert Krisztus Szentlelke nem hagy el minket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés