Előválasztási káosz: elszállhattak az eddig leadott szavazatok

2021. szeptember 18. 19:41
Első nap összeomlott az ellenzéki előválasztás.

„Az informatikusok véleménye szerint az eddig leadott szavazatok elszállhattak a támadás következtében” – mondta a ma délelőtti események kapcsán a Hit Rádiónak adott interjújában dr. Magyar György.

Az előválasztási kampány szervezője azt is hozzátette, emiatt akár a szavazás idejét is meghosszabbíthatják. Az eredeti megállapodás szerint szeptember 18. és 26. között lehet az előválasztás első körében leadni a szavazatokat – olvasható az atv.hu portálján.

Először még óriási sikernek étékelték a leállást

Érdekesség, hogy a rendszer leállását követően az ellenzéki erők első reakcióikban még egy egészen másfajta narratívát próbáltak sugallni választóiknak, eszerint nem támadás miatt fagyott le a rendszer, hanem a hatalmas érdeklődést nem tudta feldolgozni az informatikai háttér. 

Az Előválasztás 2021 hivatalos Facebook-odalán például azt írták: 

Hatalmas siker az előválasztás – két órás leállás az erőforrásbővítésért. Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere.

De a Momentum elnöke, Fekete-Győr András is ekkor még azt írta Instagram-oldalán: „Változást akaró tömegek rohamozták meg az ellenzéki sátrakat, amit az algoritmus hekkertámadásnak vett, ezért blokkolni kezdett.

Nyitókép: Facebook 

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Foglaljuk össze: Óriási siker, hogy a Karmelita kolostor urai ilyen nagy számban mentek el személyesen meghekkelni az Előválasztást! Ez a demokrácia ünnepe!

Hétfőtől újraindul az előválasztási hacker-maraton!

Egy olyan képet sikerült találni, ahol max harmincan voltak. Más képeken néhányan.

Örülök, de tényleg.
Azért várjál pár napot azzal, hogy kész ténynek vedd, hogy Orbán hekkeltette meg őket. Ne légy naiv.

Az ellenzék nem tud szervezni, összevissza beszélnek, még azt sem tudják, mi a műszaki káosz háttere, csak feltevéseik vannak, de ami "biztos", hogy "Orbán tette"...

Összeállt a kép: őrületesen nagy tömeg szavazott vagy akart szavazni.
De a szavazatok elszálltak ( ezért bármennyit lehet mondani utólag).

Ha előre regisztrálni kellett a szavazásra, akkor hogy fagyott le a hatalmas tömegtől?

MekkBuktak.
Mekk Mesterék.
Mekk lettek Hekkelve.
Mekk Hekkelték magukat.

Ott kell keresni őket ahol KariGeri szakdoliját.

A felhők között.

Rendszeres olvasója vagyok informatikai fórumoknak. Egyiknél, ahol csupa balos figura van, kábé annyi megjegyzés volt, hogy "anyátok picsáját hekkelés, egyszer raknátok már össze egy jól működő rendszert", a másikon, ahol ráadásul rendszer-üzemeltetők vannak többségben, egy kurva szót nem láttam az ügyről.

A szakmát láthatóan nem érdekli a dolog, legalábbis addig biztos nem, amíg nem látnak valami hihető bizonyítékot. Addig úgy könyvelik el a dolgot, hogy ezt is elbaszták. Megjegyzem: ugyanez volt az ottani reakció, amikor az oltásregisztrációs oldal rohadt le, és ugye akkor is hekkelésre hivatkoztak.

Még a sajatjaitok közül sem hiszi el mindenki, amit te állítást bizonyíték nélkül.

Az ellenzék lakajmediajanak fuggetlenobjektiv médiái elhallgatják, hogy pénteken is leállt a választási rendszer a főpróba alatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés