Brüsszel vizsgálja, megvonhatók-e az uniós pénzek a gyermekvédelmi törvény miatt

2021. szeptember 18. 10:49
Brüsszel vizsgálódik a homofóbnak bélyegzett jogszabály miatt.

Az Európai Bizottság azt mérlegeli, hogy a jogszabályi változtatások a jogállamisági rendelet hatálya alá esnek-e, azaz az EU pénzügyi érdekeit veszélyeztető módon sértik-e a jogállami normákat – írja a Népszava.

A testület annak is utánanéz, hogy a homofóbnak minősített előírások nem mennek-e szembe a közösségi büdzséből származó források odaítélésének a feltételeivel. Minderről az Európai Parlament zöldpárti képviselőinek egy csoportját értesítette írásban Nicolas Schmit szociális és foglalkoztatási politikáért felelős biztos.

Az Európai Bizottság azt is vizsgálja, hogy a magyar jogszabályok bármilyen módon veszélyeztethetik-e az EU pénzügyi érdekeit is, ami maga után vonhatja az ugyancsak pénzmegvonással járó jogállamisági eljárás elindítását.

A gyermekvédelmi törvény értelmében óvoda, iskola közelében nem lehet árusítani, nem lehet az üzlet kirakatába tenni, és a többi terméktől elkülönítve, csak zárt csomagolásban lehet árulni minden olyan gyermekeknek szóló terméket, amely a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a homoszexualitást népszerűsíti, illetve a szexualitást öncélúan ábrázolja.

 Nyitóképen: A gyermekvédelmi törvény ellen tüntetők Budapesten. Fotó: Trenka Attila

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már ez a hozzáállás is bicskanyitogató: azt vizsgálják, hogy miért NE küldjenek pénzt.

Vizsgálják, vonjanak el és le, csináljanak amit akarnak, ez így is, úgy is marad, ami: egy komolyan nem vehető ideológiai sóhivatal, megtömve Soros-katonákkal.
Árkot kell röhögni köréjük, oszt jó napot!

Már pótolták, és nem kínai hitelből.

Találnak valamit, hiszen nagyon keresik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés