Konrád György-díjat kapott a Telex

2021. szeptember 17. 17:06
A díjat a német nagykövetségen vette át a két főszerkesztő.

A Telex szerkesztőségének ítélte a Konrád György-díjat az Európai Duna Akadémia és a Duna Térség és Közép-Európai Intézet – számol be a Média1.

Az indoklás szerint a lap a díjat – amelyet Németország budapesti nagykövetségén vette át Munk Veronika és Dull Szabolcs – a demokráciáért, a sajtószabadságért és az emberi méltóságért végzett munkájáért kapta.

 Főszerkesztői beszédükben Munk és Dull köszönetüket fejezték ki a lap iránti érdeklődésért és az elismerésért. Hozzátették, külön öröm számukra a Konrád György-díj, ugyanis a világhírű magyar író egész életében és életművében olyan, számunkra különösen fontos értékek mellett tett hitet mint a demokrácia, a pártatlanság, az emberi méltóság és a sajtószabadság.

A díjjal egyébként ötezer euró is jár.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki ezt írta:
Konrád György, Szombat, 2018. április:
„Az ember az, aminek mondja magát és ezt nem illik kétségbe vonni. Amikor sok orosz zsidó vándorolt ki Izraelbe, megkérdezték Ben Guriont: el lehet-e hinni mindenkiről, hogy zsidó, csak azért, mert azt mondja? Ben Gurion válasza az volt, aki olyan hülye, hogy zsidónak mondja magát, az csak jöjjön.”

Konrád György díj, nincs ebben semmi meglepő.
Ha mondjuk Konrad Adenauer díjat kaptak volna, na az hír lenne.

Hogy Konrád pártatlan lett volna, azt nem hinném.
De elllenzéki oldalon a minél nagyobb hazugság a menő.
Ki tud nagyobbat hazudni-díj még nincs?

Valamelyik francia filozófussal volt egy interjú itt a Mandineren, abban mondta, hogy a baloldalhoz köthető embereket egymást hivatkozzák körbe, mint szaktekintélyt, egymást jutalmazzák, tüntetik ki, így lényegében monopolizálták a közéletet. Ebből látszik, hogy ez nem magyarországi sajátosság, hanem a nyugati világra mindenhol jellemző ez a fajta karakterfelépítés. Mondjuk miután egyre átlátszóbban csinálják, egy inkább kontraproduktív ez az egész.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés