Polgárháborútól tart Vona Gábor

2021. szeptember 16. 9:58
„Jakab Péter bizonyos értelemben a sírból hozta vissza a Jobbikot” – nyilatkozta utódjáról a párt egykori elnöke.

Vona Gábornak rossz érzései vannak a feles alkotmányozással kapcsolatban, szerinte egy ilyen döntésnek akár polgárháborús helyzet is lehet az eredménye. A Jobbik volt elnöke arról is beszélt a szerdai Egyenes Beszédben, hogy fog-e szavazni az előválasztáson.

Bár Dobrev Klára tűnt a vitán a legtapasztaltabbnak, viszont nem tudta levetkőzni a múltat, Gyurcsány Ferenchez való kötődését

– ez volt a benyomása a volt Jobbik-elnöknek.

Vona szerint Jakab Péter a legjobb szónok – az ő pozitív serpenyőjében az van, hogy a keménymag megy el választani. Viszont hiányzik a szakértelem, ezen a területen a kompetenciáját nem mutatta meg a vitán – vélte utódjáról Vona Gábor, aki kérdésre elismerte: „Jakab Péter bizonyos értelemben a sírból hozta vissza a Jobbikot”. Abban az esetben viszont, ha Jakab Péter harmadik helyen fut be, Vona elképzelhetőnek tartja, hogy visszalép a Jobbik elnöke.

„Az előválasztásnak a legizgalmasabb, bár morálisan megkérdőjelezhető része volt a DK-Jobbik paktum” – mondta az influenszerré vált politikus, aki szerint ezzel a lépéssel az említett két párt megnyerte az előválasztás egyéni jelöltjeinek versenyét. Ezzel kapcsolatban a személyes véleménye az, hogy ő Gyurcsány Ferenccel szemben lett a Jobbik elnöke, ezen pedig nem akar túllépni.

Szerinte ez olyan, mintha 10 év múlva a Momentumot arról győzködné, hogy fogjon össze Orbán Viktorral.

Karácsony Gergely nem tudta a stabil pozícióját biztosítani a vitán, viszont a második fordulóban azt gondolja, hogy Karácsonynak van a legtöbb tartaléka, ő az esélyes az utolsó körben, mivel a Márki-Zay és Fekete-Győr-szavazók között neki vannak a legjobb esélyei – véli Vona Gábor.

A feles alkotmányozás kapcsán megjegyezte, hogy nagyon rossz érzései vannak: egy szellemet szabadítanának ki a palackból, amely beláthatatlan történésekhez vezetne. „Ha egy jogi értelemben sajnos érvényes Alaptörvényt egy kétharmadot nem szerző kormány bizonyos részeiben érvénytelennek nyilvánít, akkor az a jogállam lebontása” – mondta Vona, aki szerint egy ilyen döntés akár egy forró polgárháborúvá is tud fajulni, ez aggodalommal tölti el. Arra a kérdésre, hogy az előválasztáson fog-e szavazni, azt mondta, még nem döntötte el, de 2022-ben mindenképpen a változásra adja le a voksát. ​

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vona Gábor a magyar Mekk Elek.

Bizonyos értelemben a jobbik most fele annyi szavazóval rendelkezik, mint 2018-ban.
Végülis ez is lehet siker.

"Dobrev Klára tűnt a vitán a legtapasztaltabbnak..."
Mégis miben?.
...
A hazudozásban.

Ezt Gyurcsány az őszödi beszédében úgy fogalmazta meg, hogy visszahozták az MSZP-t a szarból.
Azért, hogy aztán véglegesen bele nyomják, megforgassák jól benne és mindörökre benne hagyják.
Reméljük, a Jobbikkal is ez történik. Mert amihez Gyurcsány hozzáér, az automatikusan szarrá válik.
Sajnálom, de erre nincs jobb szó.

És ha csak a férje múltját kellene levetkőznie!
De ott van az egész terhelt családi múlt: nagyapa, anya, apa, férj és nem utolsó sorban a saját maga múltja. Ahogyan például a köteles-beszéd cimű csapda felállításában is részt vett, ahogyan a még erőteljesebb megtorlást követelte a 2006 őszén bekövetkezett események kapcsán. És ahogyan ma is földönfutóvá tételt, rögtönítélő bíróságokat, alkotmány megsemmisítést, ribilliót vizionál.

Lélekkufár.

Török Gáborból amúgy egy is sok... plábe nincs szükség egy olyan Török Gáborra, aki 10+ évnyi masszív széljobberkedés és verbális radikalizmus után átvitte a 20-25%-os pártját az ellenoldalra...

Igen, ezt mondta.

És közben mossa kezeit...

Szingapúr???

Itt egyébként VANNAK 4 évenként választások, közben az a politikai erő kormányoz, amelyik nyert, de NEM ez a lényeg, a média és külföldi érdekek által befolyásolt vetésforgó, hanem a kormányzás minősége, amely a világ sok pontján annak ellenére, h. permanensen egyszínű, az EU-t messze lepipáló gazdasági fejlődést képes produkálni.

Nem az államformáról, de a vezetők minőségétől függ egy nemzet boldogulása.

Ez a polgárháború belengetés a moslékos oldalon, bár Schiffer is pengetett ilyen húrt, egy marhaság.

Ami NEM lesz, az nyílt, egyéni kockázatokkal járó ellenállás, más néven polgárháború. A jobbos tömeg és a magyar nép megtanulta az 56 utáni, az 1948-49-es valódi és tényleges szabadság harc utáni megtorlást messze felülmúló számú kivégzésből, börtön büntetésből, egzisztenciális ellehetetlenítésből, h. hallgatni, tűrni, egyéni túlélési technikákat kifejlesztve túlélni kell. Mindent. Egyéni lázadások voltak, de ez a kuriózum kategória. Beállt mindenki, még az egyházak vezetése is. Aki nem, az a szervezett kereteken kívül találta magát.

NEM lehet tudni, mit hoz a jövő, de a 22-es választást is a politikai erők médiája fogja megnyerni, egyik v. másik oldal számára.

Ez NEM igazság, mert az ország szekere hosszú idő után eredményesen fut, milliók élnek biztonságban, és egyre jobban, mint évtizedek óta bármikor, amellett meg kell nézni az országot, minden épül-szépül, az új beruházások évtizedekre látszanak munka lehetőséget biztosítani, és valóban, mint tömegek számára mindig, a SZAKKÉPZÉSÉ a JÖVŐ.

Sajnos, majdnem minden a MI médiánkon múlik, h. MINDENHOVÁ eljusson a szavunk.

A hatalmas, mindenre kiterjedő fejlődés dacára az "igen, de Orbán loppal" százezres nagyságrendben szavazókat nyerő moslék propaganda eredményessége egy ésszel felfoghatatlan baljós "siker". Kedves jobbos média, ne hagyjátok! A nevetségessé tételben vannak kimeríthetetlen tartalékok, és ez elérési úthálózat sűrítésében, ami viszont kormány feladat, tetszik-nem tetszik. Micsoda demokrácia az, ahol a balos nézetek a jobbossal ellentétben, a gugli, a fészbuk, az Index és tsai, az RTL Klub által, mindent lefednek, a jobbosok pedig NEM???

Ezektől minden kitelik. Van határokon átívelő Antifa. És elnézést, elragadott a hév, túl hosszú és nem a kedves jobbos médiának indult, bár némelyik paródiád nagyon is profi. Ennyi.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés