Deutsch: Elfogadhatatlan, hogy vitáit az Európai Bizottság hatalmi szóval akarja rendezni

2021. szeptember 15. 17:09
A fideszes politikus szerint a bizottsági elnök egyebek mellett sokmillió illegális bevándorlót hívott meg az Európai Unióba.

A Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselői számára elfogadhatatlan, hogy a közép-európai térség országaival fennálló vitáit az Európai Bizottság erő alapján, hatalmi szóval akarja rendezni – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Strasbourgban, Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének az unió helyzetét értékelő éves beszédében elmondottakra reagálva szerdán.

Deutsch Tamás magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: az EP fideszes képviselőcsoportja úgy látja, hogy „az az erőszakos, törvénytelen és antidemokratikus fellépés, melynek jegyében az európai ideológiai fősodor a véleményét hatalmi erővel akarja rákényszeríteni a tagállamokra, szétveri az európai együttműködést, súlyosan aláássa az Európai Unió fontos egységét”.    

Kijelentette: egy „teljesen hazug utópia jelent meg” Ursula von der Leyen beszédében, melyben csupán Európáról, az európai polgárokról, a huszonhét európai uniós ország mindennapjait érintő gondokról és bajokról feledkezett meg. A magyar politikus figyelmeztetett: a bizottsági elnök egyebek mellett sokmillió illegális bevándorlót hívott meg az Európai Unióba. Nem az európai határok megvédéséről,

nem az illegális migránsáradat megállításáról beszélt, hanem meghívót tolmácsolt a bevándorlóknak

– jelentette ki Deutsch Tamás. Az EP-képviselő leszögezte: Von der Leyen „világosan és egyértelműen kiállt az Európán kívülről pénzelt, agresszív, szexuális gender-propaganda mellett”. Továbbá „teljesen illuzórikus zöld álmodozásról” beszélt, amely olyan javaslatokat tartalmaz, ami kapcsán a zöld átállás költségeit európaiak millióival akarják kifizettetni. Ez ellentétes Európa közös érdekeivel, ellentétes az európai gazdaság versenyképességének szempontjaival és a magyar nemzeti érdekekkel is. Magyarország azt mondja, hogy azok a nagy szennyező vállalatok fizessék meg a zöld átállás költségeit, amelyek a legnagyobb okozói a klímaváltozásnak – emlékeztetett Deutsch Tamás.    

Ujhelyi István is reagált

Az MSZP EP-képviselője közleményében azt írta, az Európai Bizottság elnökének évértékelő beszédéből és az arra adott egyetértő reakciókból világossá vált, hogy az Európai Unió még egységesebbé, még együttműködőbbé válik a közeljövőben.    

„Az elhangzottak alapján egységes az álláspont abban, hogy a jogállamiság kérdése nem lehet pusztán egy papírra vetett követelés, meg kell tudni akadályozni, hogy egyes tagállami kormányok visszaéljenek a hatalmukkal. Fontos bejelentés, hogy 2022-től az éves jogállamisági jelentésekhez az Európai Bizottság konkrét elvárásokat, minden tagállami kormány számára meghatározott lépéseket fog megkövetelni” – fogalmazott Ujhelyi István.    

„Egyértelműen új korszak kezdődik,

az Európai Uniónak láthatóan megjött a bátorsága is ahhoz, hogy konkrét lépéseket tegyen, amikor a demokrácia leépítését látja egy tagállamban” 

– tette hozzá közleményében a szocialista politikus.

(MTI)

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarország, svájci minta alapján:
SZERVEZD MEG A TELEPÜLÉSEK FEGYVERES VÉDELMÉT, minden 30 év feletti, NEM BÜNTETETT ELŐÉLETŰ POLGÁRNAK lehetőséget adva.
Amíg még megteheted.

CÖF, tedd meg, kezdd el, azonnal!
A rendőrséget 100%-ban ki kell ebből zárni.

Van a világban éppen elég veszély, hogy a Magyar Nemzetőrség - időközben megtaláltam az egyébként kézenfekvő elnevezését - évi kettő alkalommal a területi alegységek egy jó kis összetartást végezzenek, van laktanya éppen elég, üresen.
A szervezés? Ebben a sorrendben:
1. 30 év fölött, büntetlen, párttag nem volt
2. 30 év fölött, büntetlen, patrióta párt tagja volt
3. 30 év fölött, büntetlen, baloldali, liberális, nem nemzeti párt tagja, utolsó 10 évben nem volt.

Magyarország most már brutális nyomás alá került, itt a Fidesz-győzelem már kevés lesz, egymagában, sajnos.
Orbán Viktor ki van tiltva a nyugati elfajzott médiából, hogy csak erre utaljak.
Polgárháborús helyzet kreálása, idegen diverzió, G. Soros-ügynökhálózat, bármikor végrehajtható, ha 1919-ben sikerült, ma, amikor az emberek sokkalta lealjasodottak, még könnyebben...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés