Az előválasztás egy gyurcsányista átverőshow

2021. szeptember 15. 8:09

Kocsis Máté
Magyar Nemzet
Mocskolódás, gyűlöletkeltés, álhírek, ez az ő taktikájuk. Interjú.

Melyek lesznek várhatóan a fő témák a kormánypártok szerdán kezdődő frakcióülésen? Mit vár, miről beszélhet majd a miniszterelnök?

A tanácskozás a szokásoknak megfelelően a miniszterelnök politikai helyzetértékelésével, feladatszabással kezdődik, majd megvitatjuk a jelentősebb politikai témákat. Ezek közül kiemelkedik a gyermekvédelmi törvényt ért brüsszeli támadások kérdése és a kilátásba helyezett brüsszeli fenyegetések, illetve az afgán helyzettel összefüggésben kell beszélnünk a növekvő migrációs nyomásról, a határvédelemről, az ország biztonsági kérdéseiről. Hasonlóan nagy teret kapnak majd a gazdaság újraindításával és élénkítésével kapcsolatos kérdések. Magyarország sikeresen kezelte a koronavírus-járványt, és kilábalt az általa okozott hullámvölgyből, de a cél nem pusztán ennyi volt, hanem a minél nagyobb gazdasági bővülés. Ez ad ugyanis majd alapot a fiatalokat, a családokat, a nyugdíjasokat és a vállalkozókat segítő intézkedéseknek is. 

A politikai ellenfeleikről is szót ejtenek majd?

Nyilvánvalóan szót kell ejtenünk a baloldalról is, mert Gyurcsány Ferenc vezetésével azok akarnak visszatérni a hatalomba, akik egyszer már tönkretették és szétrabolták az országot. Emellett fontos téma lesz a járvány is. Szerintem folytatni kell ősszel is az oltási kampányt, mert a járvány ellen a legnagyobb védettséget az oltás adja. Nem lehet fényevéssel és kétértelmű pártközleményekkel a járványt megfékezni, kizárólag az oltás működik. Egy magyar ember felnőtt koráig 12 védőoltást kap, mind-mind az életet, az egészséget védi, hasonlóan a mostani vakcinához. Az oltás a barátunk, az oltás mindenkié.

A jövő héten kezdődik a parlament őszi ülésszaka. A következő hónapok a Tisztelt Házban is csak a kampányról szólnak majd? Mit lehet tenni, hogy megőrizzék az Országgyűlés méltóságát a felfokozott hangulat közepette is?

Nem számítok nagyobb felfordulásra, mint ami eddig volt. A baloldali politikusok már mindent és mindenhogy elmondtak, újjal már nem tudnak előállni. Mocskolódás, gyűlöletkeltés, álhírek. Ez az ő taktikájuk. Az üzenetük nagyjából abban foglalható össze, hogy akasztás, lámpavas, fejbelövés, börtön, erőszak. Azt megfigyeltem, hogy valamiért arról sosem beszélnek például, hogyan csinálnának a mostani kormány által produkált hat százalék körüli gazdasági növekedésből többet, vagy hogyan bővítenék tovább a foglalkoztatottságot, hogyan vinnék még jobban az ország ügyeit. Persze egyszerű a magyarázat: nem csinálnák jobban. Ezért nem is beszélnek róla. Amíg ők voltak kormányon, a munkanélküliség például négyszer akkora volt, mint ma.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez volt a kínaipiac polgármestere régebben?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés