Dermedt csend Cseh Katalin körül

2021. szeptember 14. 8:40

Trombitás Kristóf
Magyar Nemzet
Hazudtak, mert ebből az ügyből is fényesen látszik, hogy bárki, bármilyen támogatáshoz hozzájuthat.

„Mint azt a Magyar Nemzet megírta, Cseh Katalin cégei már évekkel ezelőtt botrányt kavartak. Ráadásul nem is Budapesten vagy Vácon, hanem Szécsényben. 2019-ben, az esedékes szécsényi képviselő-testületi ülésen az egyik önkormányzati képviselő, Serfőzőné Fábián Erzsébet a felszólalásában elmondta, hogy a Mondat Nyomdaipari Kft. és a Ro­yal Press Hungary Nyomdaipari és Kommunikációs Kft. szerinte bűncselekménygyanús módon juthatott hozzá másfél milliárd forint támogatáshoz.

A helyzet azért különösen érdekes, mert Szécsény kiemelten kedvezőtlen adottságú településnek számított, így adott cégek az önrészt egészen minimalizálva tudtak felvenni támogatást, hogy a térséget fejlesszék. A képviselő asszony fejében pedig szöget ütött, hogy ezek a cégek mégis miben járultak hozzá ahhoz, hogy Szécsény profitáljon? Például milyen munkavégzés látszik abban az épületben, amit fióktelepnek neveztek meg és ami mellesleg az önkormányzat tulajdona? A testületi ülésen az is kiderült Stayer Lászlótól, Szécsény polgármesterétől, hogy azon a fióktelepen bizony semmit sem csináltak, lévén az ingatlan kulcsát el sem kérték.

Miért fontos ez? Mert mindkét cég, a Mondat Nyomdaipari Kft. és a Royal Press Hungary Nyomdaipari és Kommunikációs Kft. is Cseh Katalinékhoz kötődik. Annak a céghálónak a részei, amelyek majdnem ötmilliárd forintos támogatást kaptak az elmúlt években. Ezek, ugye, azok az évek, amikor Cseh Katalin és elvtársai állításai szerint kizárólag azok juthattak hozzá bármilyen támogatáshoz, akik úgymond a NER lekötelezettjei.  

Itt megint álljunk meg egy pillanatra, mert az ügy ezen momentumát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az csak hab a tortán, hogy a korrupcióra annyira érzékeny Cseh Katalinról egyre inkább bebizonyosodik, bizony a mutyiban is benne lehetett. Ennek egészen pontos mértékét a hatóságok feltárják, megállapítják. Az azonban a napnál is világosabb, bebizonyosodott, hogy hazudtak. Hazudtak, amikor azt állították, hogy csak a »csókosoknak« jár az uniós támogatás. Hazudtak, mert ebből az ügyből is fényesen látszik, hogy bárki, bármilyen támogatáshoz hozzájuthat.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pontosan! A kérdés, csak az, hogy a pályázati ellenőr milyen külső
behatásra volt hajlandó szemet hunyni a nyilvánvaló szabálytalanság
fölött. Azt ki sem merem mondani, hogy korrupció történhetett, mert
ez egy olyan patyolattiszta és üde pártról, mint a NOmentum
elképzelhetetlen!

A 4-5 Soros-troll azonnali megjelenése, és sz.rkenegetése két dolgot bizonyít:
- A Mandineren mocskolódó libsik főként a Momentumhoz (Telex, 444, Soros) köthetőek
- Valami nagy dologba sikerült beletenyerelni

Kíváncsian követem az eseményeket.

2019.11.21.-én a Nógrád Megyei Önkormányzati Közgyűlésen felvett jegyzőkönyv szerint is téma volt a a feltételezhető visszaélés.
https://www.nograd.hu/files/je..

Már ekkor el kellett volna rendelni a vizsgálatokat. Számomra az sem érthető, hogy az irányító hatóság miért nem ellenőrizte a beruházás állását, illetve az adott nagy összegű előlegek felhasználásnak időbeniségét.

Elvtársaid:
"Rohad a fidesz
Ezt onnan lehet tudni hogy nincs kézzel fogható bizonyíték arra hogy a pályázó ( esetünkben Cseh Kati ) összejátszott volna az állami pályázat kiirójával...
Másképpen ugye nem megy... te balfasz


A lejáratósdit a Dallas sorozatból már ismerjük...
Ha nem tudod legyőzni járasd le"Dermedten szopsz szopóbajusz..:D

"Az Origo, bukta a pert Cseh Katalin ellen
2020. január 8., 18:58

Pert bukott az origo.hu, amiért hamisan állította, hogy Cseh Katalin, a Momentum egyik alapító tagja családi vállalkozásán keresztül hamisított számlákat a párt részére"

Vagy ők jobboldaliak???


Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés