Több százan próbálták átlépni a fehérorosz-lengyel határt a hét végén

2021. szeptember 13. 16:09
A hatóságok hét szíriai, illetve szomáliai migránst és tíz külföldi embercsempészt őrizetbe vettek.

A lengyel határőrség közleményében egyiptomi, georgiai, holland, iráni, kameruni, szíriai és tádzsikisztáni állampolgárokról tesznek említést, mint akik az illegális határátlépést elősegítették, közülük egyeseknek német vagy belga tartózkodási engedélyük is volt. A vasárnapi közlemény szerint augusztusban 3 és fél ezer, szeptember eleje óta pedig közel kétezer határsértési kísérletet regisztráltak a lengyel-fehérorosz határszakaszon. 

Szeptember 2-án Andrzej Duda lengyel államfő a fehérorosz határ térségében harmincnapos rendkívüli állapotot hirdetett. A helyi lakosokon és vállalkozókon kívül külön engedély nélkül más nem tartózkodhat a térségben.    A döntést a Fehéroroszország felől érkező migrációs nyomással, valamint a Nyugat-2021 fedőnevű, szeptember 10-én kezdődött orosz hadgyakorlattal indokolták.

Lengyelország augusztus végén megkezdte egy 2 és fél méter magas határkerítés építését: a 180 kilométer hosszúra tervezett akadályból a legutóbbi információk szerint több mint 50 kilométernyi már elkészült.

(MTI)

Nyitókép: Maciej Luczniewski / NurPhoto / AFP 

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés