Belehalt a koronavírusba az izraeli oltásellenes mozgalom élharcosa

2021. szeptember 13. 19:16
Oxigénmaszkban, a halálos ágyán fekve is arra szólította fel a követőit, hogy folytassák a háborút a vakcina ellen.

Belehalt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségbe (Covid-19) az izraeli oltásellenes mozgalom egyik élharcosa – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Chaj Saulian korábban oltásellenes tüntetéseket szervezett, azokon beszédeket mondott, és a közösségi médiában felszólította jelentős számú követőjét, hogy ne hordjon maszkot, s ne oltassa be magát, mert véleménye szerint „nincs járvány, az oltás felesleges és veszélyes”.

Két héttel megfertőződése után súlyos állapotban a Tel-Avivtól délre lévő Holonban a Wolfson kórházba került, ahol hétfő reggel életét vesztette a koronavírus szövődményei miatt. Halála előtt két nappal Saulian

a kórházi ágyáról oxigénmaszkban még felszólította oltásellenes követőit, hogy folytassák a harcot a vakcina ellen, s szálljanak szembe a „kormányzati kényszerítéssel”.

Az izraeli covid helyzetről

Izrael a viszonylag kisszámú oltásellenes mozgalom mellett élen jár a koronavírus elleni oltásokban, december vége óta 6 046 227 embert (tizenkét évesnél idősebbeket) már legalább egyszer beoltottak a Pfizer/BioNTech vakcinájával. Ez az ország lakosságának 65,02 százaléka, de ez sem bizonyult elégnek ahhoz, hogy a SARS-CoV-2 vírus erősen fertőző delta variánsa ne indítsa el a járvány újabb hullámát.

A védettség növelésére augusztusban újabb, harmadik oltási kampányt hirdettek meg, melyben eddig 2 897 702-en vették fel a harmadik adag vakcinát, mely a lakosság 31,16 százalékát jelenti. Jelenleg 181 509 ember van karanténban. Ők vagy külföldről tértek vissza, vagy vírushordozók, vagy érintkeztek fertőzöttekkel. Vasárnap mintegy 150 ezer teszttel 7781 új fertőzöttet szűrtek ki Izraelben, s 5,22 százalék volt a teszteltek körében a fertőzöttek aránya.

80 931 aktív koronavírus-esetet tartanak nyilván, és 1120-an vannak közülük kórházban. A súlyos betegek száma 684, és 186-ot tartanak életben lélegeztetőgéppel. A súlyos betegek túlnyomórészt az oltatlanok közül kerülnek ki. A SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegségben (Covid-19) tavaly február óta 7406-an haltak meg Izraelben.

(MTI)

Nyitókép: Zefat, 2021. február 2.
Új koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak az észak-izraeli Zefat Ziv Kórházának intenzív osztályán 2021. február 2-án. A csaknem kilencmilliós lakosú Izrelben eddig több mint hárommillió embert beoltottak, kétmillióan már a második adag oltást is megkapták.
MTI/EPA/Atef Szafadi

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Simán lehet. A dezinformálás mesterei.

Peches vagy az ismerőseiddel, mondanám, ha elhinném, amit írsz.

Válaszok:
Csomorkany | 2021. szeptember 14. 7:55

Hát, két ismerősöm nekem is belehalt. Az egyik 4 gyereket hagyott maga után, ment is a gyűjtés az özvegynek...

"Chaj Saulian korábban oltásellenes tüntetéseket szervezett"

Szóval meghalt egy Izraeli oltásellenes tünetéseket szervező. Az elhunytak közé tartozik még Tanzánia elnöke is John Magufuli, Burundi elnöke Pierre Nkurunziza, Haiti elnöke Jovenel Moise is, kik szintén meghaltak. Madagaszkár elnöke Andry Raojelin ellen pedig egy sikertelen merényletet követtek el. A közös bennük az, hogy mind oltás és covid ellenesek voltak.

Én sem vagyok szakmabeli. Annyit viszont tudok, hogy a vakcinagyártók nem vállaltak semmilyen felelősséget a vakcinákért. Sem ami a hatékonyságot, sem pedig ami a mellékhatásokat illeti. Egy dolgot viszont tudok. Ha a gyártó a termékére nem ad semmiféle jótállást, akkor azt nem vásárolom meg. Még egy Tescós porszívót sem.

"A problema a gondolatmenettel csak az, hogy a kovid sem ad semmi garanciat."

Nincs ezzel probléma. A vakcinákat a gyártók hozzák létre, ahogy a porszívót is, nem pedig a természet. Mégpedig fizettségért cserébe. Ha a pénzünket akarják, akkor valamit vállaljanak is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés