Az utolsó árulás: Jakab rendbontásnak nevezte a 2006-os tüntetéseket

2021. szeptember 13. 13:25

Kontra
Facebook
A megfelelési kényszertől szenvedő Jakab gyorsan szembe köpte az egykori jobbikosokat.

„Jakab Péter, a Jobbik elnöke ribillióként, rendbontásként hivatkozott a 2006-os tüntetésekre a vasárnapi miniszterelnök-jelölti vitán. Ezzel végérvényesen megtagadta pártja gyökereit. A Jobbik ugyanis a 2006-os demonstrációk alatt vált egyetemi mozgalomból országos szervezetté. A baloldallal való összefogás miatt azonban mostanra kínos lett a kormányellenes tüntetéseken való részvétel, ezért a megfelelési kényszertől szenvedő Jakab gyorsan szembe köpte választóinak egy részét: az egykori jobbikosokat, és mindenkit, aki annak idején kiment Gyurcsányék ellen tüntetni.

– Jakab jól érzékelhetően igyekszik eltolni magától 2006 emlékét, már csak azért is, mert szövetségesei miatt nem vállalhatja fel a Gyurcsány-ellenességet. Nagyot változott a világ: Jakab Péter már nem a Kossuth téren tüntető magyarok érdekében, hanem Gyurcsány Ferenc szövetségeseként lép fel. Mostanra ebből a pozícióból fogalmazza meg politikai terveit is.

– Jakab Péter ugyanis a vita során elárulta azt is, hogy milyen megoldást talált ki a soron következő ribillió megakadályozására. Mint szavaiból kiderült, egy esetleges ellenzéki győzelmet követően menesztené a teljes rendőri vezérkart, és a kormányváltást követően minden területhez hozzányúlna. Ezzel szándékai ellenére Jakab elárulta magát (is).

– Ugyanis tisztában van azzal, hogy néhány hónap után mindenki számára világos lesz: az ellenzéki összefogás képtelen vezetni az országot. A kiábrándulást tüntetések fogják követni. Jakabék elégedetlenségre, csalódott ellenzéki szavazókra és nagyon dühös jobboldaliakra számítanak. Éppen ezért megbízható kádereket keresnek a rendőrség élére, olyanokat, akik gondolkodás nélkül teljesítik majd a „rendfenntartásra” vonatkozó parancsokat.

– Ha kell, lövetnek majd, lovasrohamot indítanak, valamint vízágyúval és könnygázzal fognak oszlatni. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy erre készülnek! Minden lépésük ebbe az irányba mutat, ezért van kiemelt jelentősége a rendőri vezetők cseréjének. Ennél már csak az lenne gyurcsányosabb megoldás, ha a magyarok kordában tartásához külföldről bérelnének rendfenntartó alakulatokat. Elnézve Jakab eddigi árulásait, egy szava nem lenne hozzá.”

Nyitóképen: Jakab Péter. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lehetne kizavarni az országból a politikai osztályunkat valahova Bissau-Guineába vagy még azon is túl békefenntartani, hogy végre nyugtunk legyen és ne lopjanak el mindent?

Mondom, hogy nincsenek már szavak... ide Dürrenmatt, Mrozek, Ionescu és Örkény is kevés lenne...

Na szegény Pápa, cseszheted az antiszemitizmus elleni harcot!
D

Ennek oka könnyen belátható: a prolik a világtörténelem kezdete óta az gondolják, hogy az urak urizálnak, dőzsölnek, henyélnek. Ennek megfelelően nem látják be, hogy az, akit szavazatukkal hatalomba segítenek, bizony jelentősen hatni fog a saját kis életükre, így nem elvek, vagy pragmatizmus mentén választanak, hanem impulzusok, irigység, gyűlölet alapján.

Francokat. Az árulás szimplán unalmas.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés