A Pécsi Tudományegyetemen újra bevezetik a kötelező maszkviselést

2021. szeptember 13. 9:48
Az egyetem közleménye a biztonságot hangsúlyozza.

Szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használatát írta elő mától több helyszínen is a Pécsi Tudományegyetem – írja a Napi.hu. Hozzátették: maszkot kell viselni a Klinikai Központ területén, a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozásoknál, a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés és értekezletek során is.

Az egyetem közleménye szerint a Pécsi Tudományegyetem polgárainak jelentős része rendelkezik a szükséges védettséggel, azaz felvette az oltást, írják. Hangsúlyozzák, hogy ugyanakkor a delta-variáns sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok mérsékelt emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira tekintettel, a PTE Operatív Stábja a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait 2021. szeptember 13. napjától visszavonásig a következőképpen határozza meg:

„Az Egyetem területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:    

– a Klinikai Központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti módon,    

– a zárt térben tartott, jelenléti foglalkozások (pl. előadás, szeminárium, gyakorlati óra) során, kivéve az előadást tartó személyt,    

– a személyes jelenléttel megvalósuló ügyintézés során,    

– a személyes jelenlét mellett, zárt térben tartott értekezletek, testületi ülések során, amennyiben nem biztosítható a biztonságos távolságtartás és/vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.”

Van, ahol csak ajánlott

„Nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott a szájat és az orrot folyamatosan eltakaró orvosi maszk használata a közösségi terekben, a közlekedő folyosókon, a kollégiumban, az irodákban, illetve a zárt térben tartott rendezvényeken. Orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot bárki jogosult használni, és a maszkhasználat senki számára sem tiltható meg. A határozat nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol az Emmi ágazati iránymutatásainak megfelelően rendezett a kérdés” – áll a közleményben.

Kép forrása: YouTube

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Melyik védőoltás véd 100%-osan, hülyegyerek?
De ne is vedd fel, mert chipeket ültetnek vele az agyadba!

Összhalálozást nézz, elvti! Ott kioltódnak a módszertani különbségek hatásai.

Belefáradtunk. El fogjuk engedni, aztán olyan lesz, mint az infulenza. Az újabb és újabb variánsok a populáción átcsorognak, vagy nem okoznak tüneteket, vagy enyhét, ritkán súlyosat, az immunrendszer meg folyamatosan lépést tart vele. Inluenzában is minden évben lélegeztető gépre kerül, meghal néhány ember, de már nem öltözik be senki az ellátásuk során.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés