Lezárult a vizsgálat: Karácsony nem oktathatott volna a Corvinuson

2021. szeptember 11. 8:51
A főpolgármesternek nem volt nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele, és nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt, értesült a Magyar Nemzet.

Az Oktatási Hivatal vizsgálata szerint Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, harminckét oktató foglalkoztatását vették górcső alá a revizorok, ám csupán a főpolgármester esetében találtak szabálytalanságokat, hiányzott a nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevél, illetve a doktorjelölti jogviszony. A szabályzat szerint az adjunktusi kinevezési feltételek között rögzíteni kellett volna, hogy Karácsony három éven belül létesítsen doktorjelölti jogviszonyt, ellenkező esetben felmentik állásából. Ez azonban a határidőig nem történt meg. Később, 2014. augusztus 31-én Karácsony maga kezdeményezte a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

Az egyetem rektora akkor Mészáros Tamás volt, az ő baloldali elkötelezettségét jól illusztrálja, hogy hosszú éveken át – 2002–2006-ig – olyan bizalmi pozíciót tölthetett be, mint az ÁPV Rt. (Állami Privatizációs és Vagyonkezelő) igazgatósági elnöke. Ebben a tisztségében szoros kapcsolatban állt a balliberális kormányok, így a Gyurcsány-kabinet döntéshozóival.

Karácsony azokban az években már bizalmi emberként dolgozott az MSZP–SZDSZ-kormánynak is. A Miniszterelnöki Hivatal koordinációs politikai államtitkárságával már 2004. január elsejétől szerződésben állt Karácsony cége, a Social Report Bt., amely politikai tanácsadásért havi 350 ezer forint plusz áfa díjazást kapott. Aztán az évek során a cég összességében mintegy 25 millió forintos megbízásban részesült a Gyurcsány-kormánytól egészen a 2009-es miniszterelnök-váltásig, amikor Bajnai Gordon ült be a bársonyszékbe.

Az elmúlt hónapokban derült ki, hogy Karácsony sem angol nyelvvizsgával, sem PhD-fokozattal nem rendelkezik, holott korábbi életrajzaiban előfordult, hogy erre hivatkozott. Karácsony Gergely az ATV-nek egy interjúban azt mondta, azért nem sikerült megírnia a doktori disszertációját, mert a PhD-képzés megkezdését követően hamarosan aktív politikus lett, a kettőt pedig egyszerre már nem bírta – számol be a Magyar Nemzet.

(Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban 2021. július 24-én.MTI/Balogh Zoltán)

Összesen 332 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most kezdjek bele a PhD megszerzésébe, amihez nyelvvizsgák is kellenek? Áh, az nagyon macerás, inkább miniszterelnök leszek.

Lett volna inkább gázszerelő!

Tévedsz. A doktori lett betámadva, pedig az akkori szabályoknak megfelelt

Gyurcsánynak még nincs meg a szakdolgozata:-)

,,Nehéz eldönteni, hogy a képességbeli hiányosságok vagy a jellemtorzulások esnek-e súlyosabb megítélés alá, amikor Karácsony Gergely karakterét próbáljuk értelmezni. A félállású főpolgármesterről, akit Gyurcsányék kinéztek maguknak miniszterelnök-jelöltnek, éppen most derült ki, hogy 2004-től éveken át oktatott a Budapesti Corvinus Egyetemen az egyébként előírt képesítések nélkül. Az is felvet kérdéseket, hogyan alkalmazhatta az egyetem, illetve amikor Karácsony a türelmi idő után sem állt elő a nyelvvizsgával és a doktorjelölti jogviszony megkezdésével, akkor miért nem bocsátották el azonnal.

Egyelőre maradjunk azonban a főpolgármester személyénél, aki eddigi pályafutását a sunnyogásra, a megúszásra és a hazudozásra építette, és ehhez mindig megtalálta a megfelelő mentorokat. Közülük is a legfontosabb a jelenlegi és a volt főnöke, Gyurcsány Ferenc. A baloldal vezérének mindig jól jöttek az irányítható, alázatos kiszolgáló emberek, Karácsony tehát illett a képbe. A liberális értelmiségi holdudvarban is jó pedigrével rendelkező, akkoriban új generációs politikus még az SZDSZ-közeli Hann Endre vezette Medián közvélemény-kutató intézet elemzőjeként került közel a húsosfazékhoz, és Gyurcsányék 2004-től rendszeres kormányzati megbízásokkal látták el Karácsony családi cégét, a Social Report Bt.-t is.

A feltörekvő elemző azonban már ekkor sem a teljesítményével és a munkájával tűnt ki, sokkal inkább a szélhámoskodással. A Corvinus egyetem politikai tanszékén úgy kapott oktatói állást, hogy vállalta, három éven belül doktorjelölti jogviszonyt létesít, de ezt esze ágában sem volt teljesíteni. Amikor idén májusban kirobbant a botrány, arra hivatkozott, hogy nem volt ideje a doktorijával foglalkozni, mert közben aktív politikusi karrierbe fogott az LMP-ben. De ekkor is hazudott, hiszen csak 2009-ben kezdett politizálni, addig pedig hosszú évek álltak rendelkezésére, hogy megszerezze a PhD-fokozatot. Közel kétéves főpolgármesteri ténykedése után már egyáltalán nem meglepő, hogy a doktori fokozatról is hazudott korábban, életrajzaiban több helyen is feltüntette a PhD-fokozatot, amivel nem rendelkezett.

Nem is lehet másként nevezni az ilyen embert, mint szélhámosnak, pitiáner csalónak. Ugyanezt művelte az angolnyelv-tudása kapcsán: hol középfokú nyelvvizsgáról hadovált, máskor hiperpasszívnak vagy éppen szakmainak nevezte a nem létező angoltudását. ,,
https://magyarnemzet.hu/ahelyz..

Lemondott már?
Vagy csak hétfőn?

Vagy... vagy... a ballibekre más szabályok vonatkoznak? Ők más anyagból vannak gyúrva? Emlékeztek, hogy milyen hajsza folyt Schmitt Pál ellen, és hogyan nyírták ki politikailag pillanatok alatt?

Reálisan?

Egy listavezetői, miniszterelnök-jelölti posztot a DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-P részéről...

Jön Dobrev. Ő viszont széles körben örvend közutálatnak, a családja közmegvetésnek. Kártékony Harácsony szép lassan vállalhatatlan lesz miniszterelnök jelöltnek.

Mi az, h. nem tud autót vezetni, de angolul sem?

Ennél sokkal kevesebbért mondott le Schmitt Pál.

Ja, ha te ilyen lazán kezeled a tényeket...igazi ellenzéki szavazó vagy

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés