Izraelben elfogtak még két szökevény palesztin rabot, már csak kettőt keresnek

2021. szeptember 11. 8:19
A Hamász szerint a hat palesztin győzelmet aratott, még akkor is, ha újra elfogták őket, mert foltot ejtettek az izraeli biztonsági rendszer hírnevén.

Az izraeli hatóságok szombat hajnalban elfogtak még két rabot abból a hat, terrorcselekményekért elítélt palesztinból, aki hétfőn szökött meg egy szigorúan őrzött fegyintézetből – közölte az izraeli rendőrség.

A rabok, akik az észak-izraeli Gilboa fegyházból szöktek meg, egy kamionparkolóban rejtőztek el egy Názáret melletti, arabok lakta faluban. A börtöntől 30 kilométernyire fekvő Názáretben fogták el a másik két szökevényt is néhány órával korábban. Mindketten életfogytig tartó fegyházbüntetésüket töltötték. Elfogásukkor nem tanúsítottak ellenállást.

Az izraeli rendőrség terrorizmusellenes különleges egysége, a Sin Bét belbiztonsági szolgálat, a határőrség és az izraeli hadsereg különleges egységei szombat reggel folytatták a még szökésben lévő két rab utáni hajtóvadászatot. A hat palesztint terrorcseleményekért ítélték el, öten közülük az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet tagjai, a hatodik az al-Aksza Mártírok Brigádjai szervezet fegyverese volt. Alagutat ástak a cellájuk vécécsészéje alatt, és ezen keresztül szöktek meg a börtönből.

A Gázai övezetben és Ciszjordániában palesztinok gyűltek össze, és hősként ünnepelték a szökött elítélteket. A Gázai övezetet irányító Hamász mozgalom szóvivője szerint a szökéssel a hat palesztin győzelmet aratott, még akkor is, ha újra elfogták őket, mert foltot ejtettek az izraeli biztonsági rendszer hírnevén.

(MTI)

(Fotó: Rendőrök és őrök a Gilboa börtön előtt 2021. szeptember 6-án, miután a szigorúan őrzött észak-izraeli fegyintézetből megszökött hat, életfogytiglani büntetését töltő rab. MTI/EPA/Atef Szafadi)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés