Fájó szívvel emlékezünk a több ezer ártatlan áldozatra

2021. szeptember 11. 9:49

Orbán Viktor
MTI-OS
Azért dolgozunk, hogy ne történhessen meg soha többé olyan, ami húsz évvel ezelőtt New Yorkban.

„A New York-i terrortámadások után két évtizeddel még mindig fájó szívvel emlékezünk a több ezer ártatlan áldozatra. 2001. szeptember 11-én bebizonyosodott, hogy a keresztény civilizáció békéjéért és biztonságáért nap mint nap meg kell küzdenünk. A húsz évvel ezelőtti szomorú események után Magyarország Európában az elsők között vállalt szerepet a terrorizmus elleni harcban, a NATO-hadműveletekben legjobb tudásunk szerint támogattuk szövetségeseinket.

A 2015-ös európai migrációs válság a terrort is behozta Európába. Az Afganisztánban történtek mindannyiunk számára újra aggodalomra adnak okot. A biztonsági fenyegetettség szintje emelkedik, a térség instabilitása pedig jelentős kockázatokat jelent Európa számára is. Magyarország megvédi Európa határait. Azért dolgozunk, hogy ne történhessen meg soha többé olyan, ami húsz évvel ezelőtt New Yorkban.”

(Miniszterelnöki Sajtóiroda)

(Fotó: 2001. szeptember 11-én készített kép, amelyen a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyai összedőlnek, miután két eltérített utasszállító repülőgépet kb. félórás eltéréssel terroristák nekivezettek a 110 emeletes épületek felső szintjeinek. Ezen a napon az amerikai védelmi minisztérium washingtoni épületének, a Pentagonnak ugyancsak nekihajtott egy gép, és bomba robbant a washingtoni külügyminisztériumnál is. (MTI/EPA/ABC News/Greg Semendinger)

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Fájó szívvel emlékezünk a több ezer ártatlan áldozatra"

A devizahitelesekre is utalt vajjjjon?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés