Székesfehérvár fideszes polgármestere kikérte magának a momentumos előválasztási jelölt visszaléptetését

2021. szeptember 11. 18:02
Cser-Palkovics András szerint az ellenzéki pártok magasról tesznek az állítólag demokratikus előválasztásra és saját kollégájuk, politikusuk lelkére is.

Kikérte magának Cser-Palkovics András, a Fidesz-KDNP politikusa, Székesfehérvár polgármestere, hogy az ellenzéki pártok háttértárgyalásainak eredményeként visszalépésre kényszerült az előválasztáson korábban induló momentumos Barlabás András. 

„Adott egy újonc politikus, akivel bár a legtöbb ügyben nem értek egyet, sokszor érzem felületesnek, pártoskodónak, a retorikáját, posztjait méltatlannak ehhez a városhoz, de azt nem vitatom tőle, hogy kétségtelenül sokat dolgozott a kampányán és nyilvánvalóan hitt abban, amit hónapok óta hirdet. Mutatja ezt a temérdek elköltött hirdetési pénz, és mutatja az is, hogy pár órával ezelőttig még magabiztosan reklámozta saját jelöltségét. Ahogy Ő maga fogalmazott, új lendületre, új arcokra van szükség, olyanokra, akik nem (!) a 2010 előtti világból jönnek.” – írta közösségi oldalán a székesfehérvári polgármester, miután  Barlabás bejelentette visszalépését.

Barlabás a döntésről közzétett bejegyzésében nem titkolta csalódottságát, és konkrétan úgy fogalmazott: „Az ellenzéki előválasztáson résztvevő pártok közös megállapodása következtében” lép vissza a jelöltségtől.

Cser-Palkovics úgy folytatta: „Ezek után robban a hír, hogy

az országos pártközpontok elsötétített szobáiban döntés született: magasról tesznek az oly sokat hangoztatott előválasztásra,

az állítólag demokratikus folyamatra és saját kollégájuk, politikusuk lelkére is. Visszaléptetik Barlabás Andrást a 2010 előtti világból érkező párt még jobban pártoskodó előjelölt javára. Persze, Barlabás András a saját bejelentésében azt írja: nem áll egyik jelölt mellé sem. Az országos Momentum ellenben közzé tette, hogy több körzetet cserélt más ellenzéki pártokkal, így az MSZP-vel. Az MSZP-vel, ami a DK-val közösen a 2010 előtti világ legnagyobb panoptikuma. Teszi ezt a Momentum, ami folyamatosan a fiatalok őszinte képviseletével hitegeti az új nemzedékeket.”

Cser-Palkovics a Momentum ezzel azt üzeni a fehérvári embereknek:

„dumálunk a demokráciáról, aztán simán elcserélünk titeket egy pesti körzetért, ha a politikai szelek máshogy fújnak”.

„Mit üzen ez az egész Fehérvárnak? A fehérvári ellenzéki szavazóknak? Az ígéret az volt, hogy a fehérváriak dönthetitek el, ki indulhat a választáson. Ehelyett az egyik párt már el sem indul, a másik napokkal az előválasztás előtt visszalép.Egyáltalán mit üzen ez a helyzet Fehérvárnak? Futottak még város lennénk az ellenzék szemében, a fehérvári képviselő csak egy gyalog lenne az országos politikai sakktábláján?  Fehérvári emberként ezt kikérem magamnak, kikérem azt magamnak, hogy bármely fehérvári emberrel így bánjanak Budapesten. Ennél a mi városunk, a fehérvári ellenzéki érzelmű emberek és Székesfehérvár egésze is biztos, hogy jóval többet érdemel. Fontos üzenet ez megint pártállástól függetlenül minden fehérvárinak. Százezren egy csapatban! Ez a fontos, nem a pártpolitika. Egymásra vagyunk utalva, összeköt bennünket a közös otthonunk és lehet a világ dolgairól külön véleményünk, de helyben nem érdemes erősíteni az országos pártpolitikai megosztottság hatásait, sokkal inkább a tompítás a város és a fehérváriak érdeke.” – fogalmazott a polgármester.

Cser-Palkovics András bejegyzését teljes egészében itt olvashatja el:

 

Borítókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés