Botka László tanácsadója is show-nak nevezte az előválasztást

2021. szeptember 11. 11:08
Ruff Bálint szerint a kormányváltás reményében keresett „erő” kapcsán „komoly deficittel bír a Karácsony-kampány”.

Ruff Bálint, Botka László és Pikó András tanácsadója nyilatkozott a Szabad Európának a kampányról, és betekintést engedett az előválasztási előadás kulisszái mögé.

 

Ruff Bálint jogászként végzett, de kommunikációs tanácsadóként dolgozik Botka László szegedi és Pikó András józsefvárosi polgármester mellett.

A civilek esetleges részvételéről a tanácsadó elmondta, hogy „naivitás lett volna azt gondolni, hogy itt valaha az lett volna a cél, hogy egy óriási merítésben válasszuk ki a legjobb jelölteket”.

Az előválasztást egyébként ő is „show”-nak nevezte: „Ez mindig is egy pártválasztás volt. Ugye ők is azt mondják, hogy hát »mi fizetjük ezt a show-t, akkor ugye hát akkor a mi szabályaink szerint fognak ezek a szabályok zajlani«.”

Hátország

Kifejtette továbbá, hogy szerinte

a DK kampánya a leghatékonyabb.

„A DK párt szerintem nagyon régóta készül erre a választásra. Tudatosan, azt mondom, hogy talán inkább évek óta azt várja, hogy lesz itt olyan fordulat, amikor tényleg ő lehet az ellenzék vezető ereje. Azt a politikai munkát, ami nem látszik, és nem is kell látnia a választóknak, hogy az ember felépítsen egy rendszert magának, adatbázist, hírlevelet, kapcsolatot a választókkal, ezeket ők megépítették és folyamatos építik. És ez egy nagyon komoly erőt jelent. És az  is nagyon komoly erőt jelent, hogy valóban van egy szervezet mögötte.”

Jakab Péter népszerűségét illetően elmondta, hogy mögötte „egy korábban nagy, és most visszaépülő szervezet” van, míg Karácsony hátországa kapcsán megjegyezte, hogy szerinte a Párbeszéd és az LMP „nem létező háttérszervezettel rendelkező pártok”, az MSZP pedig szintén „korábban nagy” háttérrel rendelkezett, „ami mára már sokkal kisebb”.

Karácsony főpolgármesterként

Karácsonynak elvileg hivatalban lévő főpolgármesterként a médiaelérése miatt egyébként előnye lenne a többi jelölthöz képest, de  „most az látszik, hogy ez picit néha hátrányos is”. Ruff arra utalt, hogy a főpolgármester teljesítménye kapcsán „a Fidesz rájátszik” a hibák hangsúlyozására, és Karácsonynak lavíroznia kell a városvezetés és a kampánya között.

Szerinte a Fidesz kampánya hat az ellenzékiekre is, és az ellenzéki szavazók által,

a kormányváltás reményében keresett „erő” kapcsán „komoly deficittel bír a Karácsony-kampány”.

Úgy látja, hogy „ezt próbálják most az elmúlt egy-két hétben néha már egy kicsit kapkodó módon, de ellensúlyozni”.

A Fidesz Budapesten

Ruff elismerte, hogy egyesek szerint a Hegyvidéket „meg lehet nyerni a Fidesznek”. „Hogyha ők ott nyernek csak egy pluszkörzetet, mert ugye egyesek szerint a Hegyvidéket talán meg lehet nyerni a Fidesznek, az nekik csak egy bónusz ebbe a játékba”, mivel úgy gondolja, hogy a kormánypártok a vidékre koncentrálnak.

Ebben a körzetben Fürjes Balázs lesz a kormánypártok jelöltje, az MKKP elnöke, Kovács Gergely is indul, és jó eséllyel Komáromi Zoltán, vagy az „ál-közgazdász” botrányával küzdő Hajnal Miklós lesz a közös baloldali jelölt.

Megjegyezte, hogy

a Fidesz „szinte majdnem minden kutatásban vezet”.

Az előválasztásról végül elmondta, hogy „pár helyen lesz vérre menő” küzdelem a következő hetekben az egyéni körzetekben az előválasztás kapcsán, amit a műsor korábbi részében „show”-ként írt le.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt mondják, az előválasztás egy milliárdba kerül és a jelölteknek nem kell elszámolni a kapott pénzzel.
Ez rossz üzenet lenne egy esetleges győzelem esetén.
Szerintem nem lesz elég az egy milliárd..........

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés