Vajon minket nem fenyeget a negyedik hullám?

2021. szeptember 10. 7:49

Bauer Tamás
Facebook
Minden eszközzel olyan képet akarnak kialakítani az emberekben, hogy jónak lássák az irányt.

„A múlt héten elkezdődött az iskolákban a tanítás. A jelentkező 12 év fölötti diákokat beoltották. Nem a nyári szünet elején, hogy a tanév kezdetére védettek legyenek, hanem augusztus végén, szeptember elején. Vajon miért?

A kisebb gyerekek még nem olthatók, nincs számukra jóváhagyott vakcina. Németországban, Ausztriában és másutt a gyerekeket hetente kétszer-háromszor tesztelik. Van, ahol maszkot is hordanak az iskolában. Nálunk nem. Vajon miért nem?

Apropó maszk. Egyszer már megírtam itt, hogy én villamoson, autóbuszon, boltban ma is viselem a maszkot. Nem vagyok vele egyedül – egy-egy kocsiban látok még egy-két embert maszkban, az üzletekben is. A többieken nincs maszk. Elvégre Orbán Viktor látványosan meghirdette: nem kell a maszk. Holott Németországban, Ausztriában, Olaszországban és másutt hordják. Vajon nálunk miért nem?

A kormány az augusztus 20-i ünnepségekre, az Eucharisztikus Kongresszusra és más tömegrendezvényekre a megmaradt kevés korlátozást is felfüggesztette. Nem is beszélve a sporteseményekről. Vajon miért? Vajon minket nem fenyeget a negyedik hullám?

Azt hiszem, tudom a választ. A Fidesz vezetői tudják: a közvéleménykutatók egyik legfontosabb kérdése évtizedek óta úgy hangzik: jó vagy rossz irányba mennek a dolgok egy országban. Ha a többség szerint jó irányba, akkor a kormányt újjáválasztják. Ha a nagy többség szerint rossz irányba, akkor a kormány elvesztheti a választást. Minden eszközzel olyan képet akarnak kialakítani az emberekben, hogy jónak lássák az irányt. Ennek fontos eleme, hogy sikeresnek mutassák a járványkezelést, és ehhez kell, hogy az emberek megszabaduljanak a maszktól, szabadon járhassanak mindenféle rendezvényre, stadionba, presszóba, bárba, mindenhova. Az 50 százalék fölötti átoltottság ahhoz elég lehet, hogy a szervezett könnyelműségnek ne legyen további sokezer áldozata. Legfeljebb százak, talán egy-kétezer. Pedig maszkhasználattal, távolságtartással, kevesebb találkozással egy részüket meg lehetne menteni.”

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés