A morális pánik politikája

2021. szeptember 7. 14:38

Seres László
Azonnali.hu
...avagy hogyan ne kommunikáljunk a klímaváltozásról.

„Nem az a kérdés, hogy igaz-e a Éghajlatváltozási Kormányközi Testület friss jelentése, hanem az, hogy jogunkban áll kételkedni.

Két jelentős katasztrófa bejelentkezését láthattuk az elmúlt hetekben, az egyik a tálib hatalomátvétel, a másik a klíma-apokalipszis, ami viszont annyira közel van, hogy szinte érdektelenné is tesz minden mást, így az iszlamisták várható rémuralmát is.

Ha sürgősen nem hagyjuk abba az autóvezetést, a repülést és dolgok vásárlását, akkor vége a világnak, derül ki ugyanis az IPCC (Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) legújabb jelentéséből, és akkor minden mindegy, a világegyetem is ugye tágul, ma már egyetlen klímaszorongásos kissrác se hiszi el, hogy Brooklyn nem tágul.

Épp a tálibok adtak viszont csattanós választ Greta Thunberg azon elvárására, hogy a kreatívok mondjanak el végre »történeteket« a klímáról, hiszen »a klímaválsággal kapcsolatban nagy hiány van történetmesélésből«, legyen az fiktív vagy tényszerű. Filmesek és tévések között járva a világ legismertebb középiskolása arra panaszkodott, hogy még mindig nem aggódnak elegen a várható világvége miatt, ezen ugye egy jó kis film vagy tévésorozat nagyot lendíthet.”

Nyitókép: Christine Olsson / TT NEWS AGENCY / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A klíma a Földön akkor is változott, amikor ember nem is volt rajta. Ezt bogozd ki.

Én hallottam nemcsak a dínók kihalásáról, hanem azon élőlényekéről, amikből a jó öreg kőolaj lett.

Ezek szerint, minél rosszabb a klíma, ők annál jobban szeretik.

A kontrollálás mellett a gazdaságok átalakítása, az új technológiák, az ún. zöld technológia eladása, meghonosítása, egy újabb gazdasági elit kialakítása is lehet a cél. Háború zajlik a régi és az új, feltörekvő gazdasági szereplők között is. Mindenki mindenkivel.

A dinoszauruszok milyen lassan haltak ki?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés