Kutatás: Egyre kevesebben elégedettek Karácsonnyal

2021. szeptember 7. 14:51
„Már a kormánykritikusok és a budapestiek körében is bezuhant Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységének lakossági megítélése” – derül ki a Real-PR 93. kutatásából.

„Míg korábban a főpolgármester munkájával a teljes felnőtt népesség 31 százaléka volt elégedett, addig ma már csak 20 százalékuk. Azaz bő két hónap alatt 11 százalékpontos csökkenés látszik a főpolgármester munkájának megítélésében” – derül ki a Real-PR 93. felméréséből.

Mint a kutatásban fogalmaznak: „a nyári hónapokban nap mint nap megtapasztalhatták a fővárosban közlekedők Karácsony Gergely városvezetői munkájának negatív hatásait: a folyamatos közlekedési dugókat, a jelentősen megnövekedett utazási időtartamokat”.

Kutatás: Gyenge városvezetői teljesítményével magyarázható Karácsony népszerűtlensége

Hozzáteszik: „emellett a közterületi szemétgyűjtők harmadának leszerelése takarékossági céllal sem javította a város köztisztasági helyzetét”. Mint fogalmaznak: „elsősorban gyenge városvezetői teljesítményével magyarázható Karácsony népszerűtlensége, ráadásul a politikus a miniszterelnök-jelölti kampányában sem tudott az elmúlt három hónapban világos jövőképet felvázolni a választás utáni időkre” – összegeznek.

A kutatásból kiderült az is:

júniustól szeptember első napjáig 31 százalékról 20 százalékra csökkent Karácsony Gergely munkájával elégedettek száma”.

A budapesti lakosság csupán 34 százaléka elégedett a városvezetővel

A baloldali főpolgármester tevékenységének hatását leginkább érzékelők, azaz a budapestiek körében 8 százalékpontos visszaesés látszik, jelenleg csupán a lakosság 34 százaléka elégedett a városvezetővel – derül ki a kutatásból. Mint írják: a vidéki lakosság körében ennél is jelentősebb a visszaesés: 12 százalékpontos csökkenéssel csak 16 százalékuk elégedett a főváros vezetőjével. Tehát mindkét vizsgált csoportban jelentős visszaesés tapasztalható.

Fotó: Real-PR

Fontos megállapítása a kutatásnak továbbá az is, hogy minden lakossági csoportot figyelembe véve

a kormányfőkritikusok körében történt a legnagyobb visszaesés.

Míg korábban 56 százalékuk volt elégedett a főpolgármester munkájával, most csupán 34 százalékuk. Ez a zuhanás az átlag visszaesésnél is jelentősebb. A kormányfőpártiak körében csak hibahatáron belüli csökkenés látható – zárul a kutatás

Módszer: 1000 fős, országos reprezentatív telefonos kutatások, 2021. június 21-23. és augusztus 30. – szeptember 01. között. Hibahatár: legfeljebb plusz/mínusz 3,1 százalék.

*** 

A Real-PR 93 közel harminc éve végez helyi és országos közvélemény-kutatásokat, gazdasági és közéleti megrendelők számára. Büszkék vagyunk rá, hogy debreceni cégként is minőségi országos kutatásokat készítünk. A 2022-es választások előtt „reális” eredményeinket szeretnénk megosztani a nyilvánosságban.

 

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magával ragadó, karizmatikus, sármos, kitűnő szónok, nagyszerű férfiú.
Jogsija mondjuk az nincs.

Kellene egy ilyen törvény, hogy aki nem becsülte a főpolgármesterséget és feljebb akart törni és nem sikerült neki, a polgármesterségtől is elesik.
Így lenne fair.

DE!

A Real-PR 93 tisztelettel megköszöni a Fidesz anyagi támogatását a felmérés elkészítése után!!

Vajon azok az önkormányzatok milyen irányítás alatt működnek???

Mit csinál a micsoda a kicsodával?? Remélem te legalább érted saját magadat!!!

Hát anno a Fidesz muvek biztosra vette Tarlós győzelmét.
Aztán a zemberek másképp döntöttek. Ezért ekézik ezerrel Karácsonyt. Pedig az már régóta ismert, hogy nincs rossz reklám csak reklám. Minél többet emlegetik Karácsonyt, annál több reklám ez neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés