CNN: Anglia játékosait faji alapú abúzus érte Magyarországon

2021. szeptember 6. 10:09
Mint a portál tájékoztat, az ITV riportere, Gabriel Clarke is jelen volt a Puskás Arénában, és állítása szerint hallotta is a Raheem Sterling és Jude Bellingham felé irányuló majomhangokat.

Anglia egyes játékosait faji alapon bántalmazták a magyar szurkolók az angol csapat 4-0-s világbajnoki selejtezős győzelme során – adta hírül a CNN pénteken. Mint a portál tájékoztat, az ITV riportere, Gabriel Clarke is jelen volt a Puskás Arénában, és állítása szerint hallotta is Raheem Sterling és Jude Bellingham (játékosok) felé irányuló majomhangokat.

A CNN kiemelte azt is, hogy korábban az UEFA arra kötelezte Magyarországot, hogy a szurkolók diszkriminatív viselkedése miatt a következő három hazai meccsét zárt ajtók mögött játssza, de ezt még nem hajtották végre, mivel a világbajnoki selejtezők a FIFA joghatósága alá tartoznak.

Arra kérem a FIFA -t, hogy tegyen határozott lépéseket a felelősökkel szemben

annak biztosítása érdekében, hogy az efféle gyalázatos magatartást végleg felszámolják a játékból” – idézte a cikk Boris Johnsont, az Egyesült Királyság miniszterelnökének Twitter-üzenetét.

A cikk kitért arra is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség, a játékosok és a vezetőedző is erős kommunikációs kampányt folytattak a mérkőzés előtt arra vonatkozóan, hogy felszólítsák a szurkolókat: kerüljék el a rasszista, idegengyűlölő viselkedést a válogatott minden mérkőzésén.

Az eredeti, angol nyelvű cikket ide kattintva olvashatja el.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jajj, majd ha Dobrev lesz a miniszterelnök, lehet szidni a négerek felmenőit.
De azért ilyen nem lesz, úgyhogy továbbra is szeretnünk kell mindenkit, kivéve a fehéreket.
Hajrá magyarok!

Tud magyarul is.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés