Trombitás Kristóf: Őszintén megdöbbent, hogy a fejlett nyugaton is tombol a rasszizmus

2021. szeptember 5. 15:28
Az újságíró a kettős mércére hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, reagálva arra, hogy a FIFA pénteken a magyar szurkolók ellen indított vizsgálatot.

Trombitás Kristóf hivatalos Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyen jól látható, hogy a júniusi Magyarország-Franciaország labdarúgó mérkőzésen a francia szurkolók is poharakat dobáltak a pályára, pont úgy, ahogy azt a magyar szurkolók tették Sterling gólja után csütörtökön.

Az újságíró posztjában hangsúlyozza, hogy amíg a magyar eset után vizsgálat indult és óriási nemzetközi visszhangot váltott ki, addig a francia szurkolók tettének semmilyen következménye nem volt. Trombitás Kristóf a következőket írja posztjában:

„Őszintén megdöbbent, hogy a fejlett nyugaton is tombol a rasszizmus. Az alábbi videón az látszik, ahogy a francia szurkolók vizes palackokkal dobálják meg Gulácsiékat. Mi is volt a nemzetközi visszhang? Láttunk brit lapokat úgy megjelenni, hogy Rasszisták - Magyarország 1-1? Volt óriási vizsgálat, feljelentés? Nahát, semmi ilyesmi nem volt. Vajon miért nem?” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés