Keményen megbüntetnék Orbán Viktort a német liberálisok

2021. szeptember 5. 16:01
A magyar ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottságot vezető Renata Alt kőkemény politikát sürget Magyarországgal szemben.

A magyar kormány számára is nagy tétje van a szeptember 26-án esedékes németországi választásoknak. Vannak pártok, amelyek határozott politikát sürgetnek Magyarországgal szemben – írta meg cikkében az Index. A lap szerint ilyen pártnak tekinthető a liberális FDP, melynek egyik politikusa, Renata Alt vezeti a magyar ügyekkel foglalkozó parlamenti bizottságot.

 A liberális politikus a magyar kormány egyik ismert kritikusa

Amikor a világjárványra hivatkozva a magyar kormánytöbbség megszavazta a veszélyhelyzetet, akkor a Spiegelnek Renata Alt arról beszélt, hogy az Európai Bizottság és Heiko Maas német külügyminiszter is tétlenül nézi Magyarországon a kormány hatalmi túlterjeszkedését. A Südwest Presse német hírportálnak adott interjúban pedig 

úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor Európa közepén diktatúrát épít.

Az Index megkeresésére a politikus azt is elmondta, hogy a gazdasági kapcsolatokat külön kell kezelni a politikától, az állami beavatkozás távol áll a gondolkodásától. Ezért aztán azt is

kizártnak tartja, hogy Berlin a német vállalatokon keresztül gyakoroljon nyomást a magyar kormányra.

„Ezzel együtt meggyőződésem, hogy a német vállalatok sem nézhetik végig ölbe tett kézzel a jogállamiság leépülését, egyértelmű jelzést kellene adniuk a magyar kormány irányába. Magyarországon leépítik a jogállamot” – tette hozzá a képviselő, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unióban

vannak mechanizmusok a Magyarországon zajló politikai folyamatok megállítására.

Jogállamisági mechanizmus, 7-es cikkely

Renata Alt a magyar nyilvánosság számára sem ismeretlen jogállamisági mechanizmust, illetve a 7-es cikkely szerinti eljárást említette meg. 

„A parlamenti képviselőcsoportban eddig is kiemelten foglalkoztunk Orbán Viktor politikájával, mindig kritikusan értékeltük a Magyarországon zajló fejleményeket. Különösen a magyar képviselőkkel, a Berlinbe akkreditált magyar nagykövettel folytatott beszélgetéseken volt a téma napirenden” – mondta Renata Alt, hozzátéve: a német kormánypártok sokáig védték a Fideszt, ezzel nagyban hozzájárultak a magyar jogállamiság leépüléséhez.

„A következő német kormánynak sokkal következetesebben kell kezdeményeznie a jogállamisági mechanizmus elindítását, valamint biztosítania kell, hogy a 7-es cikkely szerinti eljárást szankciók kövessék. A jövőben minden alkalommal tudatosítani kell, hogy az uniós alapelvek nem képezik vita tárgyát” – szögezte le az FDP politikusa. 

A nyitóképen Renata Alt (AFP / Jörg Carstensen / DPA / )

Összesen 234 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát a következö német kormánynak be kellene avatkoznia Magyarország belügyeibe.
Nyíltan erőszakkal.
Liberálisan.
Anyád.

Ez a nő is csak karattyol, fogalma sincs a valós magyarországi helyzetről, s a magyar népet akarja leváltani. Azt pedig már nálánál sokkal okosabbak is megmondták, hogy nem megy. Másrészt, a demokrácia lényege az önmeghatározás, tehát kívülről ne akarjon antidemokratikus exportot.

Megint küldenek egy Eichmann-t.

Külön farmot tartanak fönn számukra. Néha egy-egy átugorrja a kerítést.

No-ban magyar ügyekkel foglalkozó bizottság?????

Hát hogyne! Második esély:
„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old

Értem. Ez a liberális demokrácia lényege, szovjet mintára.

" A német történelem nagy vezetőként fog emlékezni rá"
Csak ha a sharia már államvallás lesz Germániában...

Majd ha kormányra kerülnek, megszelídülnek.

Fatornyos városkámban kábé minden tizedik autó német rendszámos. Ezer szállal kötődünk, és ők is ezer szállal kötődnek hozzánk. Nem lesz itt semmi büntetés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés