Reagált az MLSZ a magyar-angol meccsre

2021. szeptember 3. 12:45
„A Puskás Arénába kilátogató hatvanezer szurkoló elsöprő többsége sportszerűen, a magyar válogatottat biztatva drukkolt még akkor is, amikor már vesztésre állt a csapat ” – írja a szövetség.

Péntek délben a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos közleményt adott ki a csütörtök esti Magyarország–Anglia világbajnoki selejtezőn történtek miatt. Ismert: a szurkolók a mecss elején kifütyülték a térdelő angolokat, egy páran pedig poharakkal dobálták az angol játékosokat, valamint pirotechnikai eszközöket is hajítottak a pályára. Az MLSZ megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ez többé ne forduljon elő, egyben a szurkolók sportszerű többsége továbbra is zavartalanul élvezhesse a válogatott hazai mérkőzései.

„A Puskás Arénába kilátogató hatvanezer szurkoló elsöprő többsége sportszerűen, a magyar válogatottat biztatva drukkolt még akkor is, amikor már vesztésre állt a csapat. Éppen az ő védelmükben van szükség a rendbontók beazonosítására és szigorú megbüntetésére. A pályára lépő, a fénygránátot és a poharakat bedobó szurkolók azonosítása zajlik. Ellenük megtette/megteszi a rendőrségi feljelentést az MLSZ. Az esetleges pénzbüntetést polgári peres eljárás keretében a szövetség az elkövetőkre hárítja, emellett a sportrendezvényekről történő 2 éves kizárásra számíthatnak az eljárás végén”

– áll a közleményben.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És a homoszexualitás törvényi üldözése a Brit Nemzetközösségban az jó?
Vagy megint egy kettős mércés gazemberség. Anglia miért nem a saját háza előtt söpörget?

A Brit Nemzetközösség 54 országból áll, Antigua-tól Zambiáig, de ebből 34 országban a homoszexulitás törvényileg tiltott. (63%)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés