A nyugat-európai közvélemény kilencven százaléka mára szélsőjobbosnak tart minket

2021. szeptember 3. 19:34

Bencsik Gábor
Facebook
A maradék tíz százalék egy része jobb volna, ha nem nevezne minket a barátainak.

„Huhogók

Pillanatnyi kétségünk ne legyen: az angol futballcsapat azzal a biztos meggyőződéssel jött Budapestre, hogy itt rasszizmus van. Teljesen érdektelen, hogy mi volt valójában a lelátókon, ők már előre „tudták”, hogy rasszista bekiabálások lesznek. Nem rosszindulatból voltak előítéletesek, hanem mert a sajtójuk, az egész nyugat-európai sajtó ezt mondja. Az UEFA is ezt mondja. A térdelés előre való kihangsúlyozása is azért volt, hogy ország-világ előtt megmutassák, ők nem félnek a rasszista magyaroktól, ők még ebben az ellenséges közegben is bátran vállalják a meggyőződésüket.

Mondanám, hogy az előfeltevésük igazolásához elég lett volna akár egyetlen rasszista bekiabálás. A valóság azonban az, hogy egyre sem volt szükség, noha nyilván volt néhány, ahogy minden meccsen van néhány. Abból a hatalmas hangzavarból bárki azt hall ki, aminek a kihallására hegyezi a fülét. Hatvanezer ember mindenfélét kiabál. Ha annyi rossz szöveg alapján, amennyi a magyar-angol meccsen elhangzott, mondjuk zárt kapus büntetést lehet kiszabni, akkor soha többet futballmeccset nézők előtt megtartani nem lehet. Még a megye háromban sem.

Szögezzük le: Magyarországon a rasszizmus semmivel sem jelentősebb, mint akármelyik nyugat-európai országban. Sőt, az a meggyőződésem, hogy jelentéktelenebb. Mi, a történelmünkből fakadóan, kénytelen-kelletlen szocializálva vagyunk a sokféleségre, afrikai emberből amúgy is kevés szaladgál nálunk, azokkal sincs semmi bajunk.

A nyugat azonban már meghozta az ítéletét, mostantól minden magyarországi nemzetközi sporteseményen megfigyelők hada dolgozik majd, és mind szállítja is a rasszizmus bizonyítékait. Mert minden ezer ember között lesz három hülye, aki produkálja azokat. Ahogy Angliában, Hollandiában, Franciaországban, bárhol. Csak ott nem készülnek előre arra, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek róla, és följelentsék a nemzetközi fórumokon.

Most majd azt követelik minden magyar kormánypárti politikustól, hogy ítélje el, emelje az elítélés szintjére azt a rasszizmust, ami valójában teljesen marginális. És ha a kormánypárti politikusok elhárítják a számukra, számunkra nyilvánvalóan hamis követelést, a magyarországi rasszizmus súlyosságának ilyen közvetett formában való beismerését, akkor kiteljesedik a vád: a magyarországi rasszizmus mögött immár kormányzati támogatás rejlik.

Egy majdnem fasiszta ország, majdnem fasiszta kormánnyal. Vagy már nem is majdnem.

Meg kell értenünk, föl kell fognunk: a nyugat-európai közvélemény kilencven százaléka mára szélsőjobbosnak, rasszistának, kirekesztőnek, homofóbnak tart minket. A maradék tíz százaléknak pedig egy része olyanokból áll, akik esetében jobb volna, ha nem neveznének minket a barátaiknak.

Hogyan fogunk ebből kikeveredni, nem tudom.

Most nagyon okosnak kell lenni.”

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az előítélettel szemben sehogy nem lehet védekezni, lévén, hogy az elő-ítélet. Mi nem tudunk jobbat, mint nyugodtan, következetesen érvelve bemutatni az álláspontunkat. Aztán valaki vagy vevő rá, vagy nem.

A nyugat-európai közvélemény nem azonos az emberekkel, a nyugat-európai-közvélemény a globális nagytőke véleménylét megjelenítő, általuk fizetett, fenntartott média kifejezési formája. Tudjunk különbséget tenni. Magyarország és Lengyelország a globális tőke forgatókönyve előtt keresztbe feküdt, a lengyelországi és magyarországi zsoldosaik az óriási külföldi média és anyagi támogatás ellenére, még nem tudták lebontani a lengyel és a magyar társadalom építőköveit, amire készülnek 22-ben.

Tisztelt Bencsik úr, ilyen megállapítást tenni, hogy "a nyugat-európai közvélemény kilencven százaléka mára szélsőjobbosnak, rasszistának, kirekesztőnek, homofóbnak tart minket." felelőtlenség és nem igaz.
Legfeljebb a nyugati az oly nagyon liberális demokráciában ,,fetrengő,, médiára, és az őket hitelesnek tartókra lehet igaz.
Akik nemcsak a liberális médiát olvassák, hallgatják, netán megfordulnak Magyarországon, itt van ingatlanuk egészen más a véleményük. A Balaton mellet lévő településen lakom és sok külföldivel beszélgettem és mindegyiknek pozitív véleménye volt az országról, a magyar emberekről.

Kettős mérce
Euro 2020: Megbüntették Angliát Schmeichel lézerezése miatt
Az angolok olcsón megúszták a dánok elleni elődöntőben mutatott sportszerűtlen viselkedést.
Az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testülete (CEDB) 25 ezer font bírságot szabott ki Angliára a Dánia ellen mutatott szurkolói magatartás miatt. A Dánia ellen 2–1-re megnyert találkozón az angol drukkerek több pontban is vétettek az UEFA szabályai ellen:

- kifütyülték a dán nemzeti himnuszt
https://www.goal.com/hu/h%C3%A..

Előzmény itt
Eb 2020: Schmeichel már jóval a büntető előtt jelezte a lézerezést
https://www.nemzetisport.hu/fo..

„HA KIKAPCSOLOD A MIKROFONT, MESÉLEK” – ANTISZEMITIZMUS HOLLANDIÁBAN
Írta: Veszprémy László Bernát , Szombat- 2017-06-30

A BBC News tudósítása 2004. július 14-én:

’Az izraeli miniszterelnök, Ariel Sharon, arra szólította fel a franciaországi zsidókat, hogy költözzenek azonnal Izraelbe elmenekülendő az antiszemitizmustól.

Az American Jewish Association jeruzsálemi értekezletén beszélt arról, hogy a zsidóknak mindenhonnan a világból Izraelbe kell költözniük, amilyen hamar csak lehetséges.

Hozzátette: azoknak, akik Franciaországban élnek, a költözés „elkerülhetetlen” („a must”), mert a zsidók elleni erőszak ott növekedik.

„Látjuk a legvadabb antiszemitizmus terjedését” Franciaországban – mondta Sharon.
(A BBC News tudósítása 2004. július 14-én)

Szerintem nálad is az a probléma, hogy az ideológia figyelembe vételével véleményezel és nem a cselekedet alapján.
Az 1993 évre kialakult SZDSZ nem azonos a 1989 előtti SZDSZ-el. Nem véletlen, hogy sok alapító tag 1995-re eltávozott a pártról. Többek között a FIDESZ is és gyűjtő párt lett belőle. Így megtalálhatók benne a többféle irányzat.

Az ellenzéki oldalon azonban nem ez történt, hanem egymást számolták fel és eljutottak oda ahol 2010-ben kerültek. Ennek oka nem az ideológiában, hanem a cselekvésben keresendő.

Ezért mondom, írom sokszor, hogy ma már értelmetlen a bal-jobb felosztás, helyette jobb a nemzeti és a globalista felosztás. Természetesen mindez a cselekedet figyelembe vétele mellett. Középnek pedig azt tartom, hogy melyik szolgálta/szolgálja jobban az ország,a nemzet érdekét.

2022 választásnál a szavazatomat is ennek függvényében adom listán és egyéni mandátumra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés